ΤΕΝΙΣ

Κοντά στην επιστροφή στο Νο1 του κόσμου ο Φέντερερ

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara) AP

O Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 2-0 σετ του Γκουίδο Πέγια και προκρίθηκε στα ημιτελικά του MercedesCup της Στουτγκάρδης, απέχοντας πλέον μια νίκη από την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι ο -κατά πολλούς- κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών. Στα 36 του χρόνια συνεχίζει να γράφει ιστορία και να μεγαλώνει το μύθο του. Ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζει να βρίσκεται στην ελίτ, έστω και αν διάγει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, με την κορυφή της ATP να τον περιμένει για μια ακόμη φορά.

O Ελβετός επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Γκουίδο Πέγια σε 65 λεπτά αγώνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του MercedesCup της Στουτγκάρδης, απέχοντας πλέον μια νίκη από την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν ήδη ο μεγαλύτερος σε ηλικία που ανέβηκε στην κορυφή πριν από ένα περίπου μήνα, μετά την ήττα του Ραφάελ Ναδάλ στα προημιτελικά της Μαδρίτης και πλέον δημιουργεί νέο ρεκόρ. Εκτός αν ηττηθεί στον ημιτελικό του γερμανικού τουρνουά και διατηρηθεί πρώτος ο Ναδάλ.

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ