ΤΕΝΙΣ

Η ευκαιρία της Τσεχίας 32 χρόνια μετά

Η ευκαιρία της Τσεχίας 32 χρόνια μετά

Η πρώην Τσεχοσλοβακία σήκωσε για πρώτη και τελευταία φορά το Davis Cup το 1980. Την Κυριακή (18/11) η Τσεχία πλέον έχει μια νέα μεγάλη ευκαιρία.

Ο Γιαν Κόντες, ο Τόμας Σμιντ και ο ανερχόμενος 20χρονος Ιβάν Λεντλ κατέκτησαν για πρώτη και τελευταία φορά το Davis Cup για λογαριασμό της πρώην Τσεχοσλοβακίας στην Πράγα το 1980.

Τριάντα-δύο χρόνια μετά στην ίδια πόλη και σε ένα γρήγορο κλειστό γήπεδο και πάλι οι διάδοχοι του Λεντλ, ο πρώην φιναλίστ του Γουίμπλεντον, Τόμας Μπέρντιχ και ο πρώην Top10er Ράντεκ Στέπανεκ έχουν την ευκαιρία να επαναφέρουν τη... σαλατιέρα στην Τσεχία.

"Σαλατιέρα" βάφτισαν το μεγαλοπρεπές τρόπαιο οι Ισπανοί που κυριαρχούν από το 2000 στη διοργάνωση με πέντε τίτλους (2000, 2004, 2008, 2009, 2011). Ανάμεσα στα θύματα τους ήταν ο Μπέρντιχ και ο Στέπανεκ το 2009 στη Βαρκελώνη.

Παρών στον τελικό θα είναι ο Λεντλ, ο οποίος δεν θεωρεί τόσο μεγάλο παράσημο στην καριέρα του τη νίκη με 4-1 με αντίπαλο την Ιταλία, όσο τη νίκη επί της Αργεντινής του Γκιγέρμο Βίλας στα ημιτελικά. Ο σπουδαιότερος τενίστας που έχει αναδείξει η χώρα επισκέφθηκε τους παίκτες της τσέχικης ομάδας με αποστολή να τους εμψυχώσει.

Στην Πράγα αυτές τις μέρες συζητάνε πολύ για εκείνον τον τελικό, την πρώτη νίκη κομμουνιστικής χώρας στη διοργάνωση. Ακόμα και μετά το "βελούδινο" διαζύγιο με την Σλοβακία, η Τσεχία κληρονόμησε τη θέση της πρώην Τσεχοσλοβακία στη διοργάνωση.

Περισσότεροι από 13,800 θεατές θα είναι παρόντες στην O2 Arena. Τα εισιτήρια εξανεμίστηκαν λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία τους. Η Τσεχία θέλει το δεύτερο τίτλο της στον 100ο τελικό του Davis Cup.

Φυσικά, απέναντι της θα βρεθεί μια πλήρης Ισπανία έστω και χωρίς τον Ράφα Ναδάλ. Ο Νταβίδ Φερέρ θα οδηγήσει τους Ισπανούς στο γήπεδο, αναλαμβάνοντας τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο τον Στέπανεκ.

Θα ακολουθήσει ο Νικολάς Αλμάγρο, τον οποίο ο αυριανός αντίπαλος του, Τόμας Μπέρντιχ τον αποκάλεσε "αδύναμο κρίκο" της ισπανικής αρμάδας, ενώ οι Ισπανοί έχουν το αβαντάζ και στο διπλό, αφού οι Μαρσέλ Γκρανογιέρς και Μαρκ Λόπεθ κατέκτησαν το τουρνουά στο Λονδίνο και μάλλον δεν τους φοβίζει η συνάντηση με τους Ίβο Μίναρ και Λούκας Ρόσολ (σ.σ. απέκλεισε τον Ναδάλ στο Γουίμπλεντον).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ