ΤΕΝΙΣ

Η Nike "χωρίζει" τη Σαραπόβα

Η Nike "χωρίζει" τη Σαραπόβα

Η δημοσιοποίηση της χρήσης απαγορευμένης ουσίας από τη Μαρία Σαραπόβα θα έχει επιπτώσεις (και) οικονομικής φύσεως για τη Ρωσίδα τενίστρια, με τη Nike να ενημερώνει πως ολοκληρώνει άμεσα τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση της Μαρία Σαραπόβα πως βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν θα προκαλέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην 28χρονη τενίστρια, πέραν της τιμωρίας που θα της επιβληθεί από την ITF. Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης ανακοίνωσης για το διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για, ήρθε το πρώτο χορηγικό "διαζύγιο".

Η Nike έγινε η πρώτη εταιρεία, που ενημέρωσε πως τερματίζει κάθε είδους συνεργασία μαζί της λόγω της εμπλοκής της σε υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών. "Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη σχέση μας με τη Μαρία ενόσω γίνεται η έρευνα για την υπόθεση. Θα συνεχίσουμε να επιβλέπουμε την κατάσταση", ανέφεραν σχετικά από τη Nike, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της από τότε που άρχισε να ξεχωρίζει στη Ρωσία, σε ηλικία 11 ετών.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της συμφωνίας με τη Μαρία Σαραπόβα, η Nike είχε υπογράψει με την παγκοσμίου φήμης τενίστρια οκταετές συμβόλαιο συνεργασίας το 2010 έναντι του συνολικού ποσού των 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Ομοίως, η Tag Heuer "πάγωσε" τις συζητήσεις που είχε ξεκινήσει με τη Μαρία Σαραπόβα για επέκταση της συνεργασίας τους, που ολοκληρώνεται -υπό φυσιολογικές συνθήκες- το 2017.

Παρεμπιπτόντως, μιλάμε για την πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα αθλήτρια του κόσμου για το 2015 αφού σύμφωνα με το "Forbes" τα έσοδά της έφτασαν τα 30 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ