ΤΕΝΙΣ

"Φουρτουνιασμένος" Ναδάλ

"Φουρτουνιασμένος" Ναδάλ

Το δάχτυλο στον διαιτητή Πασκάλ Μαρία κούνησε ο Ράφα Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο. Το χρόνο του Νόβακ Τζόκοβιτς επιχείρησε να νικήσει ο Ρότζερ Φέντερερ (videos).

Το σημερινό πρόγραμμα στο Masters του Μόντε Κάρλο περιελάμβανε τους πρώτους αγώνες των Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Στάνισλας Βαβρίνκα. Όλοι τους νίκησαν και βρίσκονται ήδη στον 3ο γύρο του πρώτου χωμάτινου τουρνουά της σεζόν.

Ο Ναδάλ και ο Φέντερερ φόρεσαν για πρώτη φορά τις εμφανίσεις του Ρολάν Γκαρός με ευδιάκριτη λεπτομέρεια το μονόγραμμα τους στο μανίκι. Ειδικά η μπλε μπλούζα του Ελβετού ήταν εντυπωσιακή.

Όμως την παράσταση έκλεψε ο Ναδάλ. Ο Ισπανός που έχασε για πρώτη φορά το 2013 στον τελικό του τουρνουά μετά από οκτώ συνεχόμενους θριάμβους νίκησε 6-4, 4-1 τον Ρώσο Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι.

Ο αντίπαλος του έχασε τη ρακέτα του σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βγάλει άμυνα στο πρώτο σετ. Ο Ναδάλ προφυλάχθηκε από την ιπτάμενη ρακέτα και ταυτόχρονα προσπάθησε να την πιάσει για να μην πέσει κάτω.

Στο δεύτερο σετ με τον Ναδάλ να προηγείται με 4-0 ο Ισπανός παραβίασε το χρόνο (time violation) και ο διαιτητής τον χρέωσε με ένα πόντο, επιτρέποντας στον Γκαμπασβίλι να πάρει το πρώτο γκέιμ. Ο Ναδάλ σήκωσε το δάχτυλο στον διαιτητή.

Στη συνέντευξη Τύπου ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα παραπονέθηκε για την απόφαση του διαιτητή. Ισχυρίστηκε πως είχε παίξει ένα μεγάλο ράλι στον προηγούμενο πόντο. Παραδέχθηκε πως ο Μαρία είναι καλός διαιτητής. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στο Αυστραλιανό Όπεν σε αγώνα που είχε διαιτητεύσει η Εύα Ασδεράκη.

Νωρίτερα ο Φέντερερ είχε επικρατήσει με 6-1, 6-2 του Τσέχου Ράντεκ Στέπανεκ σε 52 λεπτά, χάνοντας το ρεκόρ που έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς τη Μεγάλη Τρίτη (15/4) με αντίπαλο τον Αλμπέρτ Μοντάνες.

"Φουρτουνιασμένος" Ναδάλ

Λίγες ώρες μετά ο Στάνισλας Βαβρίνκα ήταν εκείνος που ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζόκοβιτς μετά τη νίκη του επί του Μάριν Τσίλιτς με 6-0, 6-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ