ΤΕΝΙΣ

Έξω η Βένους και η Νο2 Χάλεπ

Έξω η Βένους και η Νο2 Χάλεπ

Η 15χρονη Μιργιάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι μεγάλωσε και ευτυχώς δημιουργεί αίσθηση ξανά στο γυναικείο τένις. Εκτός συνέχειας έμειναν η Σιμόνα Χάλεπ και η Βένους Γουίλιαμς.

Η νίκη της 15χρονης Αμερικανίδας Σίσι Μπέλις επί της Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα στον πρώτο γύρο του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών γιγαντώθηκε στη Νέα Υόρκη, ίσως γιατί το αμερικανικό τένις αναζητά απεγνωσμένα ένα νέο μεγάλο όνομα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90' υπήρχαν αρκετές έφηβες τενίστριες που εντυπωσίαζαν στα κορτ. Κι αν η Μαρτίνα Χίνγκις και οι αδερφές Γουίλιαμς έγραψαν ιστορία στα κορτ, σοβαρά προσωπικά προβλήματα δεν επέτρεψαν σε παίκτριες σαν τη Γέλενα Ντόκιτς και τη Μιργιάνα Λούτσιτς να αφοσιωθούν στο τένις.

Η 32χρονη πλέον Λούτσιτς-Μπαρόνι έχει φέτος την ευκαιρία να ξαναζήσει αυτά που έπρεπε, αν δεν αναγκαζόταν να συμβιώσει με έναν πατέρα που κακοποιούσε τα παιδιά του εντός και εκτός κορτ. Χρειάστηκε χρόνια για να απεγκλωβιστεί από τον πατέρα της.

Έξω η Βένους και η Νο2 Χάλεπ

Η 15χρονη Μιργιάνα με τον πατέρα της, Μαρίνκο

Ευτυχισμένη πλέον προκάλεσε αίσθηση τα ξημερώματα με την πρόκριση της στις "16" του τουρνουά. Το 1999 σε ηλικία 15 χρονών είχε παίξει στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, ενώ την ίδια χρονιά είχε γίνει η νεαρότερη νικήτρια στο διπλό σε Grand Slam όταν κατέκτησε με τη Χίνγκις το Αυστραλιανό Όπεν.

Η Λούτσιτς-Μπαρόνι νίκησε τη φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός και Νο2 του ταμπλό, Σιμόνα Χάλεπ με 7-6 (8-6), 6-2. Η Ρουμάνα που δεν παίζει τόσο καλά μετά το Γουίμπλεντον ήταν σοκαρισμένη μετά το τέλος του αγώνα. Στο πρώτο σετ είχε προηγηθεί με 5-2!

"Νιώθω χαζή τώρα. Νιώθω πως είμαι 15 ξανά. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Είμαι 32 χρονών, αλλά δεν αισθάνομαι τόσο. Αισθάνομαι καλά με το σώμα μου. Αυτό είναι το σημαντικό. Νιώθω έτοιμη, είμαι καλά στο μυαλό μου. Έχω τόση μεγάλη επιθυμία να παίξω. Η ζωή μου είναι εκπληκτική με έναν υπέροχο σύζυγο, δεν χρειάζομαι να το κάνω αυτό. Μου αρκεί μια ευτυχισμένη οικογένεια. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο πολύ το ήθελα αυτό και πόσο σκληρά έχω δουλέψει. Αυτές οι στιγμές σε αυτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες απαιτούν αρκετή δουλειά", δήλωσε η Λούτσιτς-Μπαρόνι που παντρεύτηκε το 2010 τον Ντανιέλε Μπαρονι και την ίδια χρονιά αποφάσισε να ξαναπαίξει ξανά. Αντίπαλος της είναι η Σάρα Εράνι.

Για έκτη συνεχόμενη φορά η Βένους Γουίλιαμς αποκλείστηκε από ένα Grand Slam σε αγώνα που πήγε στα τρία σετ. Η Σάρα Εράνι πανηγύρισε σαν να πήρε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της και πιθανότητα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει, γιατί η Βένους θα περάσει στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες όλων, μια τενίστρια που μαζί με την αδερφή της άλλαξε το γυναικείο τένις. Η Ιταλίδα επικράτησε 6-0, 0-6, 7-6 (7-5). Κράτησε τη ψυχραιμία της όταν η αντίπαλος της σέρβιρε για τη νίκη στο 5-3!

Έξω η Βένους και η Νο2 Χάλεπ

Δεν κατάφερε να κλείσει το ματς η Βένους

Εν τω μεταξύ μια τενίστρια που έχει ακούσει ιστορίες για τη Λούτσιτς-Μπαρόνι και τη Γουίλιαμς είναι η 17χρονη Μελίνα Μπέντσιτς. Η Ελβετίδα προπονείται υπό τις οδηγίες της Μέλανι Μόλιτορ, της μητέρας και προπονήτριας της Χίνγκις. Η Μπέντσιτς νίκησε 6-1, 7-5 την ημιφιναλίστ του τουρνουά το 2011, την αριστερόχειρα Ανγκελίκ Κέρμπερ. Στον 4ο γύρο θα παίξει με τη Γέλενα Γιάνκοβιτς. Η Σέρβα νίκησε με 6-1, 6-0 τη Σουηδέζα Γιοχάνα Λάρσον.

Ολοταχώς προς τον τελικό οδεύει η Μαρία Σαραπόβα που νίκησε με 6-2, 6-4. Στη συνέχεια παίζει με την Κάρολαϊν Βοζνιάκι. Η Δανέζα επικράτησε με 6-3, 6-2 της Αντρέα Πέτκοβιτς. Το άλλο ζευγάρι που αναδείχθηκε είναι το Λούσι Σαφάροβα-Σουάι Πενγκ. Μετά την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα η Κινέζα νίκησε και τη Ρομπέρτα Βίντσι ενώ η Τσέχα ημιφιναλίστ του Γουίμπλεντον απέκλεισε την Τσέχα Αλιζέ Κορνέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ