ΤΕΝΙΣ

Έκανε πλάκα ο Φέντερερ με τον Μπέρντιχ

Έκανε πλάκα ο Φέντερερ με τον Μπέρντιχ

Μόλις 90 λεπτά χρειάστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ για να κάμψει την αντίσταση του Τόμας Μπέρντιχ και να περάσει στους "16" του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι. (VIDEO)

Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση στο Australian Open πραγματοποίησε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας, κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα, απλά και ωραία το εμπόδιο του Τσέχου, Τόμας Μπέρντιχ, περνώντας στους "16" του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι, για μια θέση στα προημιτελικά. O Iάπωνας απέκλεισε εύκολα τον Σλοβάκο, Λούκας Λάτσκο.

Ο 35χρονος Ελβετός, Νο17 στο ταμπλό, επιβλήθηκε του αντιπάλου με 6-2, 6-4, 6-4 στην Rod Laver Arena, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό. Παράλληλα, έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στοχεύει στο τρόπαιο. Βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη ως εκεί και δύσκολοι αντίπαλοι στον δρόμο του.

Ο Φέντερερ, που έχει αγωνιστεί σε 12 ημιτελικούς τα 13 τελευταία χρόνια στη Μελβούρνη, προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open για 15η φορά στην καριέρα του και βελτίωσε το ρεκόρ του στο Melbourne Park στο 83-13. Παράλληλα, έφτασε τις 310 νίκες σε όλες τις Grand Slam διοργανώσεις σε 361 αγώνες. Κόντρα στο Νο5 του ταμπλό, τον Νισικόρι, μετρά τρεις σερί νίκες και τέσσερις στα έξι ματς που έχουν δώσει.

Ο Άντι Μάρεϊ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου με αντίπαλο τον Σαμ Κουέρι, με τον Βρετανό τενίστα (Νο1 στον κόσμο) να επικρατεί του Αμερικανού με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 6-4) και θα αντιμετωπίσει στους "16" τον Μίσα Ζβέρεβ που απέκλεισε στα τέσσερα σετ τον Τυνήσιο, Μάλεκ Τζαζίρι.

Ο Σταν Βαβρίνκα νίκησε 3-1 σετ τον Βίκτορ Τροΐτσκι (3-6, 6-2, 6-2, 7-6) και θα παίξει με τον Ιταλό, Αντρέας Σέπι, ο οποίος χρειάστηκε τέσσερα σετ για να αφήσει εκτός τον Βέλγο, Στιβ Νταρσίς (4-6, 6-4, 7-6, 7-6). Τέλος, ο Τσονγκά θα παίξει με τον Έβανς για μια θέση στην 8άδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ