ΤΕΝΙΣ

Δύσβατος δρόμος για Ναδάλ

Δύσβατος δρόμος για Ναδάλ
2014 GETTY IMAGES

Καθόλου εύκολη δεν ήταν για τον Ραφαέλ Ναδάλ η κλήρωση του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς πολλές "παγίδες" περιμένουν το Νο1 του κόσμου μέχρι τον τελικό. Τι έβγαλε η κληρωτίδα σε άνδρες και γυναίκες.

Ο Αυστραλός Μπέρναρντ Τόμιτς, που θα έχει την έντονη υποστήριξη των συμπατριωτών του, θα είναι το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο του Ραφαέλ Ναδάλ στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν, που ξεκινάει τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Μελβούρνη.

Ο Ισπανός πιθανόν να βρει αμέσως μετά τον Ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη, ενώ τα... δύσκολα συνεχίζονται με τους Γκαέλ Μονφίς, Κέι Νισικόρι, Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο και Άντι Μάρεϊ (ή Ρότζερ Φέντερερ) να καραδοκούν ως τα ημιτελικά.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναμένεται να φτάσει πιο ξεκούραστα μέχρι τον τελικό, όπου θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, καθώς ξεκινάει κόντρα στον Λούκας Λάτσκο. Πιθανόν να αναμετρηθεί στον 3ο γύρο με τον Μάρκο Παγδατή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι Φάμπιο Φονίνι, Στάνισλας Βαβρίνκα (ή Ρισάρ Γκασκέ) και στα ημιτελικά ο Νταβίδ Φερέρ.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης αντιμετωπίζει αρχικά τον Ολλανδό Ίγκορ Σάισλινγκ, ενώ ο έτερος Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος κοντράρεται με τον Γερμανό Μπέντζαμιν Μπέκερ. Πρώτος αντίπαλος για τον Μάρκο Παγδατή είναι ο πάντα επικίνδυνος Ντένις Ιστόμιν από το Ουζμπεκιστάν.

Αναλυτικά η κλήρωση των ανδρών

Το κοινό της Αυστραλίας θα είναι αντίπαλος και για το Νο1 στις γυναίκες, τη Σερένα Ουίλιαμς, τουλάχιστον στον πρώτο της αγώνα, αφού αντιμετωπίζει την Άσλεϊ Μπάρτι, η οποία αγωνίζεται με wild card.

Από την άλλη, το Νο2 και κάτοχος του τίτλου, Βικτόρια Αζαρένκα, θα ξεκινήσει κόντρα στη Γιοχάνα Λάρσον, ενώ στα προημιτελικά πιθανόν να την περιμένει η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Αναλυτικά η κλήρωση των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ