ΤΕΝΙΣ

Αποκαθήλωση!

Novak Djokovic of Serbia celebrates his victory over David Ferrer of Spain after their Madrid Open tennis match in Madrid May 6, 2011.  REUTERS/Sergio Perez  (SPAIN - Tags: SPORT TENNIS)
Novak Djokovic of Serbia celebrates his victory over David Ferrer of Spain after their Madrid Open tennis match in Madrid May 6, 2011. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN - Tags: SPORT TENNIS) REUTERS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο πρώτος τενίστας που νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στο χώμα μετά το 2009. Ο Σέρβος κυριάρχησε στη Μαδρίτη. Η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα ολοκλήρωσε την έκπληξη στη "Κάχα Μάχικα"

Τελικά μόνο από τη... γλουτένη μπορεί να χάσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Νο2 στον κόσμο και Νο1 στο μυαλό όλων μετά το τέλος του "Mutua Madrid Open".

Ο Σέρβος διέκοψε το αήττητο σερί του Ράφα Ναδάλ στο χώμα. Νίκησε 7-5, 6-4 τον τενίστα με τον οποίο μοιράζονται τον ίδιο μάνατζερ στον τελικό της "Κάχα Μάχικα".

Ο Ναδάλ είχε να χάσει στο χώμα εδώ και 37 αγώνες, από το Ρολάν Γκαρός το 2009 όταν και είχε αποκλειστεί από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Αντίθετα, ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να παραμένει αήττητος φέτος. Το σερί του έφτασε τους 32 αγώνες σε κάθε επιφάνεια. Θέλει ακόμα δέκα νίκες για να μοιραστεί το ρεκόρ όλων των εποχών με τον Τζον Μάκενρο (1982).

Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια στο box του πανηγύρισαν σαν να κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός. Ο "Νόλε" ήθελε να νικήσει τον Ναδάλ στο χώμα πριν το Ρολάν Γκαρος και τα κατάφερε μπροστά ενώπιον της... καλής κοινωνίας της Μαδρίτης που γέμισε τις κερκίδες που πλαισιώνουν το κεντρικό κορτ "Μανόλο Σαντάνα".

Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να... δαμάσει το φόρχαντ του Ναδάλ και έφερε σε δύσκολη θέση τον αριστερόχειρα από το Μανάκορ όταν προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο σετ.

Ο Νο1 παίκτης στον κόσμο επέστρεψε στον αγώνα, καταφεύγοντας σε εκπληκτικά χτυπήματα ανάμεσα τους και μια απίστευτη λόμπα, ωστόσο δεν φάνηκε ποτέ ότι θα περνούσε μπροστά από τον Σέρβο.

Φανερά σοκαρισμένος ο Ναδάλ, χαρακτήρισε "εκπληκτικό" τον αντίπαλο του και ευχαρίστησε δημόσια τον πρώην Ισπανό Νο1 Κάρλος Μόγια που βρέθηκε στο πλευρό του αυτή την εβδομάδα.

Ολόκληρο το γήπεδο σηκώθηκε για να χειροκροτήσει τον Τζόκοβιτς, ανάμεσα τους ο οσκαρικός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ και οι Ίκερ Κασίγιας, Κριστιάνο Ρονάλντο οι οποίοι επιδόθηκαν σε διαγωνισμό φιλιού με τις συντρόφους τους (!)

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ο Τζόκοβιτς μπορεί να γίνει Νο1 στον κόσμο πριν από το Ρολάν Γκαρός! Αρκεί να νικήσει στη Ρώμη την ερχόμενη εβδομάδα και ο Ναδάλ να μην καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά. Δύσκολο!

Czech, mate!

H Nικόλ Βαϊντισόβα ήταν η τελευταία Τσέχα που συμμετείχε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός (το 2006). Πέντε χρόνια μετά η Πέτρα Κβίτοβα δείχνει έτοιμη να επαναλάβει την πορεία και ακόμα και να πάει πιο μακριά.

Η 21χρονη ημιφιναλίστ στο Γουίμπλεντον κατέκτησε τον τίτλο στις γυναίκες μετά την επικράτηση της στον τελικό επί της Βικτόρια Αζαρένκα με 7-6 (7-3), 6-4.

Η Κβίτοβα μπορεί να μη διαθέτει τις χάρες της Βαϊντίσοβα, ωστόσο ο τρόπος παιχνιδιού της είναι ιδιαίτερος. Είναι ο τρίτος φετινός τίτλος της και τη Δευτέρα (9/5) θα βρεθεί στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εννέα Τσέχες βρίσκονται στο Top100. Η Αζαρένκα που νίκησε στο διπλό με παρτενέρ τη Μαρία Κιριλένκο, μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι θα βρεθεί στο Νο4 στον κόσμο.

Που πήγαν οι Αμερικάνοι;

Για πρώτη φορά μετά τη θέσπιση της ηλεκτρονικής βαθμολόγησης (από το 1973) δεν θα υπάρχει παίκτης ή παίκτρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης μετά την έξοδο της Σερένα Γουίλιαμς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ