ΤΕΝΙΣ

Αποδοκιμάστηκε ο Μάρεϊ στο Μόντε Κάρλο

Αποδοκιμάστηκε ο Μάρεϊ στο Μόντε Κάρλο

Εκτός 8άδας έμεινε ο Άντι Μάρεϊ στο Μόντε Κάρλο, ακολουθώντας τον Τόμας Μπέρντιχ. Μία νίκη πιο κοντά στον 9ο τίτλο βρίσκεται ο Ράφα Ναδάλ (videos)

Ο Ρότζερ Φέντερερ σίγουρα θα χαμογέλασε όταν έμαθε τα νέα. Ο συμπατριώτης του και πρώην παρτενέρ του στο διπλό, Στάνισλας Βαβρίνκα τον επανέφερε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Βέβαια μικρή σημασία έχει για τον Φέντερερ, αφού θα βρίσκεται στο Νο3 στο ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, όμως θα διασκέδασε σίγουρα με τον προβληματισμένο Άντι Μάρεϊ.

Ο Σκωτσέζος αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Masters στο Μόντε Κάρλο. Ο Βαβρίνκα τον νίκησε με 6-1, 6-2, όπως άλλωστε και τις δύο προηγούμενες φορές που είχε παίξει με τον Μάρεϊ στο χώμα.

Ο Ελβετός Νο2 παίζει καλά στο χώμα και μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Αυστραλιανό Όπεν, ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ενόψει του Ρολάν Γκαρός.

Ο Μάρεϊ δήλωσε πως πρέπει να δουλέψει πολύ, ώστε να είναι έτοιμος για το επόμενο Masters στα κόκκινα (φέτος) γήπεδα της Μαδρίτης. Κατάφερε να κρύψει τη δυσαρέσκεια του για την αποδοκιμασία του κοινού.

Αντίπαλος του Βαβρίνκα στους "8" την Παρασκευή (19/4) θα είναι ο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα. Όπως και ο Μάρεϊ, έτσι και ο Γάλλος δεν έχει κατακτήσει ποτέ τίτλο στο χώμα. Νίκησε με 6-3, 6-0 τον πρώην ημιφιναλίστ στο Παρίσι, Γιούργκεν Μέλτζερ.

Οδεύει προς τον 9ο τίτλο ο Ναδάλ

Την 44η σερί νίκη του στο πριγκιπάτο πανηγύρισε ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός αριστερόχειρας είχε εύκολη αποστολή με αντίπαλο τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ, επικρατώντας με 6-2, 6-4. Αντίπαλος του θα είναι ο ταλαντούχος Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμίτροφ σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Στιγμιότυπα από τη νίκη του Ναδάλ

"Εκπροσωπεί το παρόν και το μέλλον του αθλήματος", είπε ο Ναδάλ για τον αντίπαλο του, προσθέτοντας βάρος στους ώμους του. Δεν άφησε δίχως σχόλιο και την εύκολη ήττα του Μάρεϊ, λέγοντας πως " η πρώτη εβδομάδα στο χώμα είναι πάντοτε δύσκολη για τον Άντι".

Ο Μάρεϊ δεν ήταν το μοναδικό μεγάλο όνομα που αποχώρησε από το πριγκιπάτο. Νωρίτερα είχε προηγηθεί ο Τόμας Μπέρντιχ. Ο Ιταλός Φάμπιο Φονίνι επικράτησε με 6-4, 6-2 του Τσέχου. Στα προημιτελικά θα παίξει με τον Ρισάρ Γκασκέ (7-5, 6-4 τον Μάριν Τσίλιτς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ