ΤΕΝΙΣ

Ακούει Τσανγκ και τρέχει ο Έντμπεργκ

Ακούει Τσανγκ και τρέχει ο Έντμπεργκ

Ο Κέι Νισικόρι απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ στο Μαϊάμι και ξύπνησε μνήμες από τον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 1989. Πως συνδέονται οι δύο αγώνες (videos).

Ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι... σέρβιρε τα ξημερώματα τη μεγαλύτερη έκπληξη στο Masters του Μαϊάμι, αποκλείοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο Ελβετός που φόρεσε μέχρι και γιλέκο στα μισά του αγώνα για να προστατευθεί από το κρύο, προηγήθηκε με ένα σετ και ένα break για να ηττηθεί με 3-6, 7-5, 6-4 από τον 24χρονο Νισικόρι.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του σε τρεις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Φέντερερ. Μόνο ο Ράφα Ναδάλ και ο Άντι Μάρεϊ έχουν νικηφόρο ρεκόρ με αντίπαλο τον Ελβετό. Ούτε καν ο αντίπαλος του στα ημιτελικά, Νόβακ Τζόκοβιτς (σ.σ. απέκλεισε τον Άντι Μάρεϊ σε ένα επεισοδιακό ματς).

Στιγμιότυπα από τη νίκη του Νισικόρι

Κι αν ο Φέντερερ είναι έτοιμος για τη σεζόν στο χώμα, ο ένας εκ των προπονητών του, ο Στέφαν Έντμπεργκ (σ.σ. ο άλλος είναι ο Σέβεριν Λούτι) πρέπει να σκέφτηκε "όχι πάλι ο Τσανγκ". Βλέπετε από τον περασμένο Ιανουάριο ο Νισικόρι έχει προπονητή τον Αμερικανό Μάικλ Τσανγκ.

Ακούει Τσανγκ και τρέχει ο Έντμπεργκ

Τσανγκ και Έντμπεργκ στον τελικό του 1989

Ο ασιατικής καταγωγής πρώην Νο2 στον κόσμο έχει στερήσει από τον Σουηδό τη μοναδική ευκαιρία του να πραγματοποιήσει το Grand Slam. Στον τελικό του 1989 στο Ρολάν Γκαρός ο 17χρονος Τσανγκ επικράτησε του Έντμπεργκ, Νο3 του ταμπλό, ενώ ένα 48ωρο νωρίτερα είχε αποκλείσει και τον Νο1 του ταμπλό, Ιβάν Λεντλ.

Όταν ο Τσανγκ νίκησε τον Έντμπεργκ

Ο Τσανγκ παραμένει ο νεαρότερος νικητής στο Ρολάν Γκαρός. Αγωνίστηκε και σε άλλους τελικούς Grand Slam το 1996, όμως δεν κατέκτησε άλλο μεγάλο τουρνουά. Είναι ο πρώτος αθλητής που σύστησε το τένις στην Ασία και βοήθησε στην εξάπλωση του, ανοίγοντας ίσως το δρόμο για ταλαντούχους παίκτες όπως είναι ο Νισικόρι. Κάνει και καλή δουλειά, αφού ο Ιάπωνας θα βρεθεί ξανά στο Top20 τη Δευτέρα (31/3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ