ΣΤΙΒΟΣ

Τέταρτη θέση για τον Αναστασάκη

Τέταρτη θέση για τον Αναστασάκη

Την 4η θέση κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης στον τελικό του της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στίβου. Την 11η θέση πήρε η Γεωργία Στεφανίδη στο επί κοντώ και την 18η θέση ο Ντεντόπουλος στα 20χλμ βάδην

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μιχάλης Αναστασάκης στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στίβου που διεξάγεται στο Ταλίν. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την τέταρτη θέση με βολή στα 71,64 μ. και έδειξε για μια ακόμη φορά φέτος, πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 71,55 μ. και στη δεύτερη προσπάθεια σημείωσε το 71,64 μ, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να σημειώσει άλλη έγκυρη βολή.

Ο Αναστασάκης, αναμφίβολα θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του με νέο ατομικό ρεκόρ, ωστόσο η υπόθεση μετάλλιο έδειχνε εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένο του ότι η τρίτη θέση έκλεισε στα 74,06 μέτρα.

Ο 21χρονος ταξίδεψε στο Ταλίν με 72,55 μ., που ήταν η έκτη επίδοση και ολοκλήρωσε την παρουσία του στην τέταρτη θέση. Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία του στην 10η στάση στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Αναστασάκης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις εμφανίσεις του στις μικρές κατηγορίες, καθώς στο βιογραφικό του έχει ακόμη μία όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Παίδων/Κορασίδων και την έκτη στο Ευρωπαϊκό Εφήβων/Νεανίδων.

Τα φαβορί μοιράστηκαν τα μετάλλια, με τον Βρετανό Νικ Μίλερ να στέλνει τη σφύρα στα 74,46 μ., δεύτερος ήταν ο Ρώσος Βαλερί Πρόνκιν με 74,29 μ. και τρίτος ο Μπέντσε Πάστορ (Ουγγαρία) με 74,06 μέτρα.

Στην 11η θέση η Στεφανίδη

Στην 11η θέση στον τελικό του επί κοντώ με 4,05 μ. έμεινε η Γεωργία Στεφανίδη, που ωστόσο ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση.

Η περσινή φιναλίστ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, κατάφερε στον προκριματικό του αγωνίσματος να ισοφαρίσει το ατομικό της ρεκόρ, με 4,15 μ., κάτι που δεν μπόρεσε να επαναλάβει και στον τελικό. Ο πήχης μετά τα 4,05 μ., πήγε στα 4,15 μ. με την Ελληνίδα να κάνει τρεις άκυρες προσπάθειες. Η Στεφανίδη στη διάρκεια της σεζόν αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, τα οποία δεν της επέτρεψαν να κάνει την προετοιμασία, που θα ήθελε.

Νικήτρια του αγώνα ήταν το μεγάλο φαβορί η Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) με 4,55 μ. και δεύτερη η συμπατριώτισσα της Μιχαέλα Μέιγερ με 4,50 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Ρωσία με την Νατάλια Ντεμιντένγκο, που με άλμα στα 4,35 μ. βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ.

Στην 18η θέση ο Ντεντόπουλος

Την 18η θέση στον τελικό των 20χλμ βάδην κατέλαβε ο Κώστας Ντεντόπουλος με 1ώρα 32.28. Ο πρωταθλητής μας παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δυνατά την κούρσα - μέχρι το 6ο χλμ. ήταν στην πρώτη δεκάδα - δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από την πρώτη 15α στην οποία βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας.

Νικητή του αγώνα ήταν ο Νικολάι Μαρκόβ με 1 ώρα 23.49, δεύτερος ο Άλβαρο Μαρτίν (Ισπανία) με 1.24.51 και τρίτος ο Παβέλ Παρσίν (Ρωσία) με 1.25.26.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ