ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Θέλω να βελτιώσω το ρεκόρ μου"

Στεφανίδη: "Θέλω να βελτιώσω το ρεκόρ μου"
INTIME SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας της, αλλά και για τους στόχους της για το 2016.

Η φετινή σεζόν σηματοδότησε για εκείνη μια νέα αρχή. Νέο σπίτι, νέα ζωή, νέα πόλη και φυσικά νέος προπονητής. Η Κατερίνα Στεφανίδη από τον περασμένο Οκτώβριο ζει και γυμνάζεται στο Οχάιο υπό τις οδηγίες του συζύγου και προπονητή της Μίτσερ Κρίερ.

Η έμπειρη άλτρια του επί κοντώ δίχως εκπαιδευτικές υποχρεώσεις και με βασική προτεραιότητα τις διοργανώσεις του 2016 συνεχίζει χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της για τη χειμερινή περίοδο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι αναμφίβολα το μεγάλο της στοίχημα για το 2016, ωστόσο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού θα γίνει στην... έδρα της και όπως είναι φυσιολογικό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αντίθετα, αποτελεί για εκείνη τον πρώτο στόχο της σεζόν.

"Η προετοιμασία είναι προγραμματισμένη ώστε να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόρτλαντ. Είμαι πολύ χαρούμενη, που η διοργάνωση θα γίνει στις ΗΠΑ πρώτον γιατί επιτέλους δεν θα χρειαστεί να κάνω μεγάλο ταξίδι και δεύτερο διότι πλέον εδώ νιώθω σαν το σπίτι μου. Στο Πόρτλαντ ζουν πολλοί φίλοι μου, οι οποίοι ήδη προγραμματίζουν να δουν τους αγώνες και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Νιώθω σαν να είμαι στην έδρα μου", είπε αρχικά η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 στον ανοιχτό και το 2015 στον κλειστό και συμπλήρωσε: "Ο μεγάλος μου στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να βελτιώσω στο Πόρτλαντ το ρεκόρ της σεζόν. Ξέρω πως αν καταφέρω κάτι τέτοιο θα είμαι σε θέση να κατακτήσω μετάλλιο".

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχοντας ήδη διανύσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας της είναι σε θέση να κάνει μια πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. "Η προπόνηση πάει πολύ καλά. Είναι η πρώτη χρονιά χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Φέτος έχουμε κάνει πολύ δουλειά σε κάποια τεχνικά θέματα, τα οποία δεν είχα δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Εχω βρει μια καλή ισορροπία μεταξύ της αμερικανικής προπονητικής, που προβλέπει καθημερινά προπόνηση με βάρη και δρόμους και της ευρωπαϊκής, που είναι περισσότερο ποιοτική. Το μέρος που γυμναζόμαστε είναι μια φοβερή εγκατάσταση με δύο στρώματα επί κοντώ, δύο σκάμματα μήκους, 300 μ. περιφερειακό στίβο και συνθετικό χλοοτάπητα στο κέντρο".

Για την Στεφανίδη η σεζόν θα ξεκινήσει νωρίς, στις 8 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί με αγώνες κάθε εβδομάδα.

"Θα ξεκινήσω στο Akron Pole Vault στις 8 Ιανουαρίου κι έπειτα θα αγωνιστώ στο Pole vault Summit στο Ρίνο. Ολο τον Ιανουάριο σκοπεύω να κάνω προπονητικές ημερίδες, προκειμένου να μεταφέρω στον αγώνα τις τεχνικές αλλαγές στα αγωνιστικά μου κοντάρια. Εχουμε πολλά πανεπιστήμια κοντά μας και σκοπεύω να αγωνίζομαι κάθε Σαββατοκύριακο, καθώς θα με ωφελεί περισσότερο από το να κάνω μια προπόνηση αλμάτων. Στον προγραμματισμό μου είναι τόσο τα Millrose games στη Νέα Υόρκη (20/12) και ίσως νωρίτερα στη Βοστόνη (14/2)", είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ