ΣΤΙΒΟΣ

Στα 60 (!) της θα μάθει αν πήρε το χρυσό στο Σίδνεϊ η Θάνου

Στα 60 (!) της θα μάθει αν πήρε το χρυσό στο Σίδνεϊ η Θάνου

Σε 20 χρόνια από σήμερα, όταν δηλαδή η Κατερίνα Θάνου θα έχει γίνει... 60 ετών, θα γνωρίζει το αν έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Διαβάστε αναλυτικά.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Goal", 20 χρόνια από σήμερα, όταν δηλαδή η Κατερίνα Θάνου θα έχει γίνει... 60 ετών, θα γνωρίζει το αν έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Με βάση το ρεπορτάζ, υπάρχει σκέψη στη ΔΟΕ, προκειμένου να εξεταστούν το 2035 (!) όλες οι περιπτώσεις αθλητών και αθλητριών που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση με πιθανές άδικες αποφάσεις στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εν ολίγοις, τότε θα μάθει η Θάνου το αν θα κάνει δικό της το χρυσό μετάλλιο που είχε πάρει η Μάριον Τζόουνς, η οποία το 2007 έγινε γνωστό πως το 2000 και το 2001 έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Δυο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2009, της αφαιρέθηκαν τα ρεκόρ και τα μετάλλια που είχε κάνει δικά της, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν πήρε το χρυσό για τον τελικό των 100μ. στους Αγώνες του Σίδνεϊ από τη στιγμή που η Αμερικανίδα ήταν ντοπαρισμένη μετά τους έλεγχους ντόπινγκ που διενεργήθηκαν.

Μια άποψη είναι πως η Θάνου... τιμωρήθηκε για την υπόθεση με τον Κώστα Κεντέρη παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με το γνωστό και με εξαιρετέο ατύχημα, ώστε να αποφύγουν έλεγχο ντόπινγκ.

Το 2035 αναμένεται να αποφασίσει η ΔΟΕ για το αν η Θάνου παίρνει τελικά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, όταν είχε τερματίσει σε 11:12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ