ΣΤΙΒΟΣ

Σούπερ άλμα από Παραολυμπιονίκη

Σούπερ άλμα από Παραολυμπιονίκη

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης θα αγωνιστεί ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Μάρκους Ρεμ. Κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Γερμανίας (video).

Θέση στη γερμανική ομάδα που θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ζυρίχη (12-18/8) έκλεισε ο άλτης του μήκους, Μάρκους Ρεμ. Πήρε τη νίκη με άλμα στα 8,24μ. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η είδηση;

Πρόκειται για αθλητή με αναπηρία. Ο 25χρονος Ρεμ είναι χρυσός Παραολυμπιονίκης στο μήκος και με την επίδοση του στο Ουλμ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ. Το ατομικό του ρεκόρ ήταν 7,95μ!

"Είμαι άφωνος και δεν μπορώ να το πιστέψω, 8,24μ. και πρωταθλητής Γερμανίας! Τέλειες συνθήκες και ένα εκπληκτικό κοινό. Τώρα πρέπει να επανέλθω στη γη", έγραψε ο Ρεμ στο Facebook.

Βέβαια δεν έμειναν όλοι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ο δεύτερος στον αγώνα και πρώην πρωταθλητής Ευρώπης, Κρίστιαν Ράιφ έκανε λόγο για κλοπή, αφού θεωρεί πως η λάμα δίνει πλεονέκτημα στον Ρεμ έναντι των άλλων αθλητών.

Ο Παραολυμπιονίκης αγωνίζεται με μια ειδικά σχεδιασμένη λάμα στο δεξί του πόδι, η οποία είναι 38.1 εκατοστά μεγαλύτερη από το μήκος του άλλου ποδιού του.

Ο πρώτος αθλητής με αναπηρία που αγωνίστηκε σε μεγάλη διοργάνωση στον στίβο είναι βέβαια ο Όσκαρ Πιστόριους το 2011 στο παγκόσμιο της Νταεγκού. Ανέβηκε δε και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ. της Νότιας Αφρικής.

Δείτε το άλμα του Ρεμ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ