ΣΤΙΒΟΣ

"Πετάει" ήδη η Κυριακοπούλου

"Πετάει" ήδη η Κυριακοπούλου
INTIME SPORTS

Στο Μπέρμιγχαμ αγωνίζεται το Σάββατο (21/2) η Νικόλ Κυριακοπούλου. Ξαναδείτε το video με το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στα 4,76μ.

Στοκχόλμη-Άμστερνταμ-Μπέρμιχγαμ με τερματισμό και κορύφωση της περιπέτειας στην Πράγα. Λίγες ώρες μετά το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 4,76μ. στη Στοκχόλμη, η Νικόλ Κυριακοπούλου συνοδευόμενη από τον προπονητή της, Μανώλη Καραγιάννη πήραν το αεροπλάνο για το Μπέρμιγχαμ με ενδιάμεσο σταθμό το Άμστερνταμ.

" Συνεχίζουμε από εκεί που ήμασταν. Δεν άλλαξε κάτι. Έχω μπροστά μου τον αγώνα του Μπέρμιγχαμ στον οποίο θέλω να πάω εξίσου καλά", δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η πρώην "χάλκινη" πρωταθλήτρια Ευρώπης στι Ελσίνκι και κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στην Ευρώπη.

Κι αν τέως κορυφαία στη "γηραιά ήπειρο με 4,75μ. Μαριόν Φλακ δεν αγωνίστηκε στη Στοκχόλμη, η Κυριακοπούλου νίκησε την καλύτερη φετος στον κόσμο, Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ με 4,81μ. Η Βραζιλιάνα ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να συγχαρούν την Ελληνίδα.

Το 4,76μ. ήταν επιλογή της Κυριακοπούλου. Ήταν ωστόσο απόφαση του Καραγιάννη να μπει στον αγώνα στα 4,50μ. ώστε να μην κάνει πολλά άλματα: " Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία αποφασίζει εκείνος. Μέχρι το 4,75 μ,. εκείνος μου έλεγε που να πάω. Μόλις όμως η νίκη ξεκαθάρισε και του είπα να μπω στο 4,76 μ. δεν είχε καμία αντίρρηση".

Η 28χρονη συμφωνεί: " Όταν είσαι καλά έχεις την επιλογή να ξεκινήσεις υψηλότερα. Γενικώς φέτος νιώθω σιγουριά και αυτοπεποίθηση στον αγώνα και αυτό μου επιτρέπει να είμαι αποτελεσματική. Μετά το 4,76 μ. έκρινα πως το 4.,81 μ. ήταν ένα καλό φράγμα. Δεν έχει σημασία που δεν ήρθε η επίδοση, σημασία έχει που κοίταξα τον πήχη σε αυτό το ύψος".

Στο Μπέρμιγχαμ θα επιχειρήσει να περάσει για πέμπτη φορά φέτος πάνω από τα 4,70μ. Αν όλα της πάνε καλά, δεν αποκλείεται σύντομα να περάσει στην ιστορία το 4,76μ.

Το άλμα της Κυριακοπούλου στα 4,76μ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ