ΣΤΙΒΟΣ

Ο Χάρτινγκ "μούτζωσε" την IAAF

Ο Χάρτινγκ "μούτζωσε" την IAAF

Ο Γερμανός δισκοβόλος Ρόμπερτ Χάρτινγκ δεν δέχεται να είναι συνυποψήφιος με τον Τζάστιν Γκάτλιν για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο.

Η συμμετοχή του Τζάστιν Γκάτλιν στις υποψηφιότητες των κορυφαίων της παγκόσμιας ομοσπονδίας (IAAF) προκάλεσε αλγεινή εντύπωση γιατί ο Αμερικανός σπρίντερ που κυριάρχησε φέτος, προέρχεται από τιμωρία απαγορευμένων ουσιών.

Μια τιμωρία που ήταν οκτώ χρόνια αρχικά και έπεσε στη συνέχεια στα τέσσερα μετά από τη συνεργασία του με τον αμερικανικό οργανισμό καταπολέμησης του ντόπινγκ. Ο Γκάτλιν πλήρωσε το τίμημα, επέστρεψε στους αγώνες το 2011, αλλά σε ορισμένους φαίνεται ειρωνικό να είναι υποψήφιος με τους καλύτερους αθλητές.

Ο κορυφαίος δισκοβόλος Ρόμπερτ Χάρτινγκ, ένας από τους δέκα υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς, δεν δέχεται να βρίσκεται δίπλα στον Γκάτλιν, οπότε έκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ζήτησε από την παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF) να αφαιρέσει το όνομα του από τη λίστα των υποψηφιοτήτων.

" Ζητώ από την IAAF να αφαιρέσει το όνομα μου από τη λίστα. Βρίσκω σπουδαία την υποψηφιότητα του. Είμαι υποψήφιος δίπλα σε έναν αθλητή που έχει τιμωρηθεί για ντόπινγκ. Αυτός είναι ο λόγος για την παραίτηση μου", δήλωσε επίσημα ο Χάρτινγκ.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα "Throwholics" o 29χρονος νικητής στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της δισκοβολίας εξήγησε το σκεπτικό του.

" Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω την απόφαση όταν είδα το όνομα του Γκάτλιν και είπα στον εαυτό μου: "Έχεις κάνει τα πάντα στον αθλητισμό με ειλικρίνεια και τώρα στο έτος 2014, δεν έχεις καταφέρει τίποτα γιατί η αλήθεια σου δεν έχει αξία. Αυτό είπα στον εαυτό μου και αποφάσισα να ζητήσω να μην είμαι πια υποψήφιος".

Η IAAF δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ανακοίνωση, αν αποδέχεται ή όχι την απόφαση του Χάρτινγκ. Ο ίδιος ο Γκάτλιν δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ