ΣΤΙΒΟΣ

Διακοπή στην κυριαρχία του Μπολτ

Διακοπή στην κυριαρχία του Μπολτ

Μετά από πέντε τίτλους σε έξι χρόνια ο Γιουσέιν Μπολτ δεν είναι υποψήφιος φέτος για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς. Οι υποψήφιοι σε άνδρες και γυναίκες.

Οι περσινοί νικητές στο Gala της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), ο Γιουσέιν Μπολτ και η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις δεν βρίσκονται ανάμεσα στους φετινούς υποψήφιους για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή και της κορυφαίας αθλήτριας της σεζόν. Ο Μπολτ είναι ο νικητής από το 2008 με εξαίρεση το 2010 που το βραβείο απονεμήθηκε στον 800άρη Κενυάτη, Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Νάιτζελ Άμος από τη Μποτσουάνα βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα υποψήφιους που ανακοίνωσε η IAAF. Τρεις παγκόσμιοι ρέκορντμεν, ο Ρενό Λαβιλενί στο επί κοντώ, ο επίσης Γάλλος Ζοάν Ντινίζ στα 50χλμ. βάδην και ο Ντένις Κιμέτο στο μαραθώνιο.

Ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ και ο Μπόγκνταν Μπονταρένκο που κυνήγησαν το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος συμπεριλήφθηκαν επίσης στη λίστα των υποψηφίων μαζί με τον Κενυάτη πρωταθλητή των στιπλ, Τζάιρους Κιπχόγε Μπίρετς, τον Γερμανό δισκοβόλο Ρόμπερτ Χάρτινγκ, τον Αμερικανό 400άρη Λασόν Μέριτ και τον Τζάστιν Γκάτλιν. Ο Αμερικανός σπρίντερ ήταν ο ταχύτερος σε 100 και 200μ. τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στις γυναίκες η Πολωνή Ανίτα Βλόνταρτζικ που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφυροβολία αντιμετωπίζει την αήττητη σφαιροβόλο Βάλερι Άνταμς από τη Νέα Ζηλανδία και την Κροάτισσα δισκοβόλο Σάντρα Πέρκοβιτς. Η Γκενζέμπε Ντίμπαμπα που κατέρριψε τον περασμένο χειμώνα το παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000μ., η κορυφαία Ευρωπαία σπρίντερ Ντάφνι Σχίπερς από την Ολλανδία, οι εμποδίστριες Ντον Χάρπερ (100μ. εμπόδια) και Καλίζ Σπένσερ (400μ. εμπόδια) συμπληρώνουν τη λίστα μαζί με την Αμερικανίδα 400άρα Φρανσίνα Μάκορορι και την Κολομβιανή τριπλουνίστρια Κατερίνε Ιμπαργκέν.

Τα μέλη της IAAF θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των τριών πρώτων μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. Οι έξι υποψήφιοι, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, θα ταξιδέψουν στο Μόντε Κάρλο για το ετήσιο gala. Εκεί θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών.

Θυμηθείτε και τους υποψήφιους για τα ευρωπαϊκά βραβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ