ΣΤΙΒΟΣ

Κορυφαίος αθλητής συνελήφθη άστεγος στους δρόμους

Κορυφαίος αθλητής συνελήφθη άστεγος στους δρόμους
Τορονκά

Διαβάστε για την απίστευτη ιστορία του Τζίμι Τορονκά, που ξεκίνησε ως κορυφαίος αθλητής της Σιέρα Λεόνε και συνελήφθη στα 20 του από τις Αρχές στην Αγγλία να κοιμάται στα παγκάκια.

Μία συγκλονιστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την guardian και αφορά την περιπέτεια ενός αθλητή από την Σιέρα Λεόνε.

Ο Τζίμι Τορονκά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σπρίβτερ της πατρίδας του, όμως μετά τη συμμετοχή σε τουρνουά στην Αγγλία, κάποιες άσχημες συγκυρίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει όλα του τα χαρτιά και να γυρίζει στους δρόμους του Λονδίνου άστεγος.

Τα πάντα τελείωσαν όταν συνελήφθη από τις Αρχές, που διασταυρώνοντας τα στοιχεία του, ανακάλυψαν πως είναι αθλητής.

Μιλώντας στην guardian ο Τορονκά είπε για το περιστατικό: "Το είδα ως μεγάλη ευκαιρία. Είχα ολοκληρώσει την παρουσία μου και σε άλλα τουρνουά, όμως αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Είχα την ελπίδα πως θα κερδίσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, όμως, ενημερώθηκα πως ο θείος μου πέθανε, πιθανόν από τον έμπολα. Δεν μπορούσαν να σταματήσω να κλαίω, ήταν δύσκολο να συνεχίσω όμως προσπάθησα.

Στη συνέχεια αποκάλυψε τι έγινε μετά τους αγώνες και πως έχασε τα χαρτιά του: "Ήθελα να πάω στο Λονδίνο για λίγο μετά τα παιχνίδια, όμως μου έκλεψαν την τσάντα με τα χρήμα και τα χαρτιά μου στην Γλασκόβη. Φοβήθηκα να πάω στην Αστυνομία, έτσι παρακάλεσα κάποιον να μου πληρώσει το εισιτήριο για να πάω στον Λονδίνο".

Στη συνέχεια ανέφερε πως έμεινε στο σπίτι ενός γνωστού του. Λίγο καιρό μετά τον έδιωξαν και αναγκάστηκε να κοιμάται σε πάρκα και να ζητιανεύει.

"Κάποιες μέρες δεν έτρωγα καθόλου. Έκανα μπάνιο σε δημόσιες τουαλέτες και κοιμόμουν στα πάρκα. Κάποιες φορές κοιμόμουν μέσα σε λεωφορεία και στο σπίτι ενός ανθρώπου που με λυπήθηκε, αλλά έπρεπε να τον περιμένω να γυρίσει και στην Αγγλία το κρύο είναι τσουχτερό. Καμία σχέση με την Σιέρα Λεόνε".

Για το μέλλον του, είπε: " Το όνειρο μου είναι να γίνω ένας από τους καλύτερους σπρίντερ στον κόσμο, αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό. Ίσως κάποιος διαβάσει την ιστορία μου και με βοηθήσει".

Για τον Τορονκά μίλησε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Σιέρα Λεόνε.

"Δεν είναι απλά ένας κορυφαίος αθλητής, αλλά και αρκετά πειθαρχημένος και πρόθυμος να ακούσει τις εντολές των προπονητών του με σκοπό να βελτιωθεί. Με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να γίνει σπρίντερ παγκόσμιας κλάσης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ