ΣΤΙΒΟΣ

Έχασε το βάθρο ο Τσάτουμας

Έχασε το βάθρο ο Τσάτουμας
INTIME SPORTS

Ο Λούης Τσάτουμας ήταν τέταρτος στον τελικό του μήκους με 7,98μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα.

Ο Λούης Τσάτουμας δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα μετάλλια του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο 33χρονος αθλητής κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του μήκους στην Πράγα με άλμα στα 7,98μ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού... ανεβοκατέβαινε από την τρίτη στην τέταρτη θέση κατά τη διαρκεια του τελικού. Βρέθηκε ξανά σε θέση μεταλλίου στην πέμπτη προσπάθεια με το άλμα στα 7,98μ, ωστόσο ο Σουηδός Αντρέας Ότερινγκ ξεπέρασε τα 8 μέτρα για πρώτη φορά στην καριέρα του και με 8,06μ. στην τελευταία προσπάθεια πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ακριβώς και στο παγκόσμιο του Σόποτ το 2014 ο Τσάτουμας ήταν το ίδιο άτυχος, έχοντας χάσει το χάλκινο μετάλλιο ξανά στην τελευταία προσπάθεια.

Ο Τσάτουμας ταξίδεψε στην Πράγα με φετινή επίδοση στα 8,05μ που αντιστοιχεί στην τρίτη θέση ανάμεσα στους φιναλίστ του τελικού. Δεν έκανε ωστόσο τον αγώνα που ήθελε στον τελικό. Στα πρώτα δύο άλματα (7,72μ, 7,90μ) δεν βρήκε καν τη βαλβίδα, ανέβηκε στα 7,95μ. στην τρίτη προσπάθεια, ακολούθησε μια άκυρη, το 7,98μ. με το τελευταίο του άλμα να είναι πολύ μικρό, αφού μετρήθηκε στα 7,71μ.

Πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στον ανοιχτό στίβο και στην πρόκληση του παγκοσμίου πρωταθλήματος τον Αύγουστο στο Πεκίνο, επτά χρόνια μετά τον "εφιάλτη" στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την υπόθεση "χρυσό μετάλλιο" τελείωσε νωρίς στην Πράγα ο Μίτσελ Τορνέους. Ο Σουηδός κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ με 8,30μ. στη δεύτερη προσπάθεια του. Οι Τσέχοι είχαν ενθουσιαστεί με το πρώτο άλμα του Ράντεκ Γιούσκα που είχε μετρηθεί στα 8,10μ. Ο Τσέχος ωστόσο δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον Τορνέους και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Η κατάταξη του τελικού:

1.Μίκελ Τορνέους (Σουηδία) 8,30μ.

2.Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 8,10μ.

3.Αντρέας Ότερλινγκ (Σουηδία) 8,06μ.

4.Λούης Τσάτουμας (Ελλάδα) 7,98μ.

5.Ζαν Μαρί Οκουτού (Ισπανία) 7,93μ.

6.Πάβελ Σάλιν (Ρωσία) 7,80μ.

7.Αλίν Καμάρα (Γερμανία) 7,70μ.

8.Ράιν Κασκ (Εσθονία) 7,24μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ