ΣΤΙΒΟΣ

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ στη Λάρισα

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ στη Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το Run Greece στη Λάρισα με 2.700 δρομείς να συμμετέχουν και να δίνουν ξεχωριστό χρώμα στους δρόμους της πόλης.

Της Λαρίσης τo ποτάμι που το λεν’ Run Greece, πήρε όλα σχεδόν τα ρεκόρ της διοργάνωσης μέχρι τώρα. Ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων κάθε ηλικίας πλημμύρισε την πόλη της Λάρισας και έδωσε μοναδικές εικόνες αλλάζοντας τους ρυθμούς και τις συνήθειες των πολιτών.

Οι Λαρισαίοι αγκάλιασαν και συμμετείχαν και φέτος στον αγώνα πετυχαίνοντας απόλυτο ρεκόρ για την διοργάνωση αφού οι συμμετοχές έφτασαν και ξεπέρασαν τελικά τις 2.700 καταρρίπτοντας αυτό της Πάτρας που κατείχε με 2.300 από τον αγώνα του 2013.

Η κεντρική πλατεία της Λάρισας από νωρίς το πρωί γέμισε δρομείς και στη συνέχεια με τις εκκινήσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους στο πλαίσιο της σειράς των αγώνων Run Greece που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ σε διάφορες πόλεις της χώρας, με τη συνεργασία των Δήμων, των Περιφερειών, τοπικών φορέων και χορηγών με κύριο χορηγό της σειράς την Wind Ελλάς.

Στις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση στους 500 περίπου δρομείς των 10 χιλιομέτρων από την γενική γραμματέα αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Θανάση Ράπτη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Αντώνη Χιώτη. Στις 11:30 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την εκκίνηση αλλά και πήρε μέρος στα 5 χιλιόμετρα όπου συμμετείχε o κύριος όγκος των δρομέων (1.600) και στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση στο δρόμο 1.000 μέτρων παιδιών όπου συμμετείχαν περίπου 650 παιδιά δημοτικών σχολείων της Λάρισας.

Επώνυμοι και ανώνυμοι κάτοικοι της περιοχής της Θεσσαλικής πόλης έτρεξαν στο κέντρο της πόλης περνώντας από ιστορικές και όμορφες γωνιές όπως είχαν σχεδιάσει οι διοργανωτές που άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος, εκτός της αγωνιστικής συμμετοχής, η γνωριμία ώστε να αναδειχθούν οι πόλεις και ως τουριστικοί προορισμοί.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που συμμετείχε στα 5.000μ δήλωσε μετά τον αγώνα ότι «ένας τέτοιος θεσμός δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν και να στρέψει τους απλούς πολίτες στην άθληση».

Ο Δήμαρχος της Λάρισας Κώστας Τζανακούλης συμμετείχε επίσης στη κούρσα των 5.000μ και είπε χαρακτηριστικά ότι «οι Λαρισαίοι αγαπούν τον αθλητισμό και το απέδειξαν για ακόμη φορά με την πολυάριθμη συμμετοχή τους» και επισήμανε ότι στην επόμενη διοργάνωση θα αυξηθεεί ο αρισθμός των δρομέων.

Η ΓΓΑ Κούλα Γιαννακίδου τόνισε ότι οι αγώνες για όλους σε έξι πόλεις της χώρας δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να χαρούν τον αθλητισμό, να τρέξουν για την υγεία τους και να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Ο Λαρισαίος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης που συμμετείχε στα 5.000μ μας είπε ότι είναι χαρούμενος που μπόρεσε να συμμετάσχει για καλό σκοπό στον αγώνα της πόλης του αφού τα έσοδα από πού θα στγκεντρωθούν από την Wind θα δοθούν στη παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εσσαλίας.

Νικήτής στα 10.000μ αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στη Λάρισα ο Κώστας Αμζόπουλος (Ολυμπιάς Πάτρας) με 33.48 που είναι η καλύτερη επίδοση των αγώνων μέχρι σήμερα, Δημήτρης Μαλάι (Συλλογος δρομέων υγείας Καρδίτσας) ήταν δεύτερος με 34.18 και τρίτος ο Νίκος Τσικούρας (ΓΣ Γλυφάδας) με 34.17.

Στις γυναίκες, όπως και στους άνδρες η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Τρικάλων) κέρδισε για δεύτερη χρονιά την διοργάνωση της Λάρισας με επίδοση 35.17 καλύτερη επίδοση το θεσμού, δεύτερη η Τσεκιν Βουδούρη (Φιλαθλητικός Αργους Ορεστικού) 39.51 και τρίτη η Χριστίνα Κισονέεγκι (Συλ. Δρ. Υγ. Βόλου) με επίδοση 43.26.

Οι νικητές των αγώνων δήλωσαν. Κώστας Αμτζόπουλος «Είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα μου και φυσικά το ρεκόρ μου καθώς και γιατί κερδίζω για δεύτερη φορά στη Λάρισα. Επόμενος αγώνας μου θα είναι το πρωτάθλημα των 10.000μ.».

Αναστασία Καρακατσάνη «ο θεσμός του Run Greece είναι πολύ καλός και βοηθάει εμάς τους δρομείς τόσο στην προετιμασία μας όσο και αγωνιστικά. Είμαι ευχαριστημένη για την επίδοσή μου, παρά το κρύο που επικράτησε. Επόμενος στόχος το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ ενώ χτίζουμε με τον προπονητή μου βήμα-βήμα τους επόμενους αγώνες-στόχους».

Και στον αγώνα 5.000μ γυναικών η πρώτη θέση πήγε πάλι στη Μαρία Ζωγραφάκη (Καζώνης Καλύμνου) με επίδοση 18.59, δεύτερη η Μαργαρίτα Ντίνα με 19.18 και τρίτη η Ευθυμία Φλώρου με 21.14.

Στους άνδρες νικητής ο Ιάσωνας Ιωαννίδης με επίδοση 15.38, δεύτερος ο Δημοσθένης Δούικας και τρίτος ο Χρήστος Παλούκης με επίδοση 16.56.

Τα πλήρη αποτελέσματα όλων των κατηγοριών θα αναρτηθούν στην ίστοσελίδα του Run Greece.

Στη Θεσσαλική πρωτεύουσα ήταν και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου υποστηρίζοντας με την παρουσία της τον θεσμό ενώ ο Λαρισαίος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης αγωνίστηκε στα 5χλμ.

Η Δημόσια Τηλεόραση ήταν παρούσα στην Λάρισα και κατέγραψε τους αγώνες τους οποίους θα μεταδώσει εντός της εβδομάδας.

Ο επόμενος αγώνας της σειράς Run Greece θα γίνει στις 27 Απριλίου στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ