ΣΤΙΒΟΣ

Εγκρίθηκε η ποινή του Γκέι

Εγκρίθηκε η ποινή του Γκέι

Αίσιο τέλος είχε τελικά για τον Τάισον Γκέι η υπόθεσή του αφού η WADA δέχτηκε το σκεπτικό της απόφασης της USADA για τιμωρία ενός χρόνου. Πότε μπορεί να ξανατρέξει.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο η WADA αποδέχτηκε την εισήγηση της USADA για την υπόθεση του Τάισον Γκέι. Ο έμπειρος σπρίντερ είχε τιμωρηθεί από την Αμερικανική Ομοσπονδία με αποκλεισμό ενός έτους λόγω της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Ωστόσο, ο Γκέι είχε συνεργαστεί με την USADA και για αυτό τον λόγο του είχαν δοθεί ελαφρυντικά και παράλληλα η ποινή του ήταν η μικρότερη δυνατή.

Η WADA εξέτασε όλα τα στοιχεία της υπόθεση και έκρινε σωστή την απόφαση αλλά και τα ελαφρυντικά που δόθηκαν στον έμπειρο δρομέα. Για αυτό το λόγο εξέδωσε και τη σχετική ανακοίνωση: "Μετά από προσεκτική μελέτη και έλεγχο όλων των στοιχείων του φακέλου της υπόθεσης, η WADA είναι πεπεισμένη ότι το Τάισον Γκέι παρείχε ουσιαστική βοήθεια στη USADA. Έπειτα από αυτό η WADA δεν θα κάνει έφεση κατά την απόφασης της USADA η οποία είναι εναρμονισμένη με τους διεθνείς κανόνες αντιντόπινγκ".

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Λαμίν Ντιάκ. Ο πρόεδρος της IAAF τόνισε: "Στη μάχη κατά του ντόπινγκ πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό. Αν κάποιος μας δείξει καλή συνεργασία και μας δώσει την πιθανότητα να πολεμήσουμε το ντόπινγκ πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτόν".

Έτσι, ο Γκέι αναμένεται να επιστρέψει στους στίβους στις 3 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ