ΣΤΙΒΟΣ

Ασύλληπτος ο Δουβαλίδης στα Ζαχαριάδεια

Ασύλληπτος ο Δουβαλίδης στα Ζαχαριάδεια

Η εμφάνιση του Κώστα Δουβαλίδη στα 5α Ζαχαριάδεια, επιβεβαίωσε την απίστευτη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Έλληνας πρωταθλητής στίβου. Διαβάστε αναλυτικά.

Η εμφάνιση του Κώστα Δουβαλίδη στα 5α Ζαχαριάδεια που έγιναν και φέτος στο Καυτανζόγλειο στάδιο, επιβεβαίωσε την απίστευτη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Έλληνας πρωταθλητής στίβου. Τρέχοντας μέσα σε διάστημα λιγότερα από 20 λεπτά, 110μ. εμπόδια και 200μ., και μετά από καταρρακτώδη βροχή, άφησε άφωνους τους πάντες με τις επιδόσεις και την αγωνιστική του κατάσταση ενόψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στο Ταλίν αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ζυρίχη.

Το χρονόμετρο στα 110μ. εμπόδια έδειξε 13.70 τρέχοντας πάνω σε λιμνάζοντα νερά μετά από καταρρακτώδη βροχή που μόλις είχε σταματήσει και σε λιγότερο από 20 λεπτά έκανε το απίθανο και μπήκε στα 200μ. κατόπιν δικής του επιθυμίας για να δει που βρίσκεται στο 200άρι. Το αποτέλεσματα ήταν απίστευτο, αφού τρέχοντας πολύ συγκρατημένα στην στροφή λόγω του πολύ βρεγμένου στίβου και χαλαρώνοντας στα τελευταία 15 μέτρα, ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 20.91, που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα!

Με τέτοια εμφάνιση μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο πιο κάτω θα ήταν ο χρόνος του Δραμινού πρωταθλητή και στα δύο αγωνίσματα αν έτρεχε χωρίς βροχή, χωρίς εγκράτεια και ειδικά για το 200άρι ξεκούραστος. Δεύτερος στα 110μ. εμπόδια ήταν ο Θεόπιστος Μαυρίδης με 13.98, ενώ στα 200μ. τον ακολούθησε ο 400άρης Κώστας Μουράτης με 21.69 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ και δείχνει πως ο πρωταθλητής του Ηρακλή είναι έτοιμος για μεγάλη επίδοση στα 400μ. το επόμενο Σαββατοκύριακο που είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων στα Τρίκαλα.

Πέραν του εκπληκτικού Δουβαλίδη όμως, τα Ζαχαριάδεια που από το 2010 διοργανώνει ο ΓΣ Ηρακλής με την οικονομική υποστήριξη του συνδέσμου βετεράνων αθλητών στίβου Ηρακλή και φέτος συμμετείχε ως συνδιοργανωτής ο ΜΑΣ Αετός για να τιμήσει το μεγάλο δάσκαλο και ήταν σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, συγκέντρωσαν 400 αθλητές και αθλήτριες με πολλά μεγάλα ονόματα του Ελληνικού στίβου και προσέφεραν αρκετές αγωνιστικές συγκινήσεις για τους φιλάθλους που αψήφησαν τον καιρό και βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο και τίμησαν έναν πατριάρχη του ελληνικού στίβου.

Μία από τις σημαντικότερες συγκινήσεις ήρθε από την εκπληκτική Ηλιάνα Κοροσίδου που κατέρριψε μέσα στον αγώνα τρείς φορές το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στη σφύρα με καλύτερη βολή στα 65.34μ., η οποία είναι και η 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος και βάζει την νεάνιδα από την Πτολεμαίδα σε τροχιά διάκρισης στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων που θα γίνει 22-27 Ιουλίου στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Δεύτερη στο αγώνισμα ήταν η Αγάπη Προσκυνητοπούλου με 61.39, ενώ στη σφύρα των ανδρών ο πρωταθλητής του Ηρακλή Κώστας Κωστογλίδης επικράτησε με βολή στα 66.08μ.

Βέβαια το πιο συναρπαστικό αγώνισμα ήταν το μήκος γυναικών, αφού τα τρία κορίτσια, Γαλένη-Αλεξούλη-Κολοκυθά, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και πέραν της πρωταθλήτριας του Άρη Ευαγγελίας Γαλένη που με το 6.36μ. επιβεβαίωσε πως είναι η κορυφαία μηκίστρια στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, στα πολύ θετικά περνάει το 6.23μ. της Χάιδως Αλεξούλη που δείχνει φέτος να κάνει την υπέρβαση που όλοι περίμεναν εδώ και 2-3 χρόνια καθώς η κόρη του παλιού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της ΑΕΛ Γιάννη Αλεξούλη, αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού στίβου.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της Σοφίας Υφαντίδου που με βολή στα 55.62μ. είναι αναμφίβολα η κορυφαία ακοντίστρια φέτος στην Ελλάδα και ας μην ειδικεύεται στο ακόντιο αλλά στο έπταθλο στο οποίο αναμένεται να αγωνιστεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών κυριάρχησε ο Χρήστος Φιλιπππίδης με βολή στα 70.04μ. που τον βάζει στην πρώτη τετράδα των Ελλήνων ακοντιστών.

Αποκάλυψη των αγώνων ήταν η Βεροιώτισα Μάχη Κωστογλίδου στα 100μ. εμπόδια, που έκανε πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ κατεβαίνοντας τα 14 δευτερόλεπτα και με επίδοση 13.88 κάτω από καταρρακτώδη βροχή, είναι πλέον η τρίτη καλύτερα ελληνίδα για το 2014. Στην κούρσα μετείχε και η συμπολίτισά της Σοφία Υφαντίδου που κατέβηκε και στα εμπόδια και ήταν δεύτερη με 14.12 μία εξίσου καλή επίδοση για επταθλήτρια.

Πολύ καλή εμφάνιση με νέο ατομικό ρεκόρ έκαναν τόσο ο Παύλος Μπόφτσης στο τριπλούν με άλμα στα 16μ. (δεύτερος ο Μακρής με 15.91μ.), όσο και η Κατερίνα Δαλάκα με 24.52 στα 200μ. που ήταν η νικήτρια αφήνοντας πίσως της τόσο την Ζυγόρη όσο και την Θεοπεμπτίδου και η πρωτάθλητρια του Ηρακλή έβαλε υποθήκη για επίδοση ακόμη και κάτω από 60.00 στα 400μ. εμπόδια.

Στα 800μ. ανδρών ο Ανδρέας Στεργίου αρχίζει να αναδεικνύεται σε ένα σπουδαίο 800άρι, αν και μόλις ενός έτους αθλητής στίβου, ο 25χρονος πρώην τενίστας από τα Ιωάννινα που φέτος έχει κάνει 1:52.67 τρέχοντας σχεδόν μόνος του είναι ικανός και για χρόνο στο 1:50.0. Κέρδισε και στα Ζαχαριάδεια με επίδοση 1:56.08 που είναι αρκετά κατώτερη κυρίως λόγω έλλειψης συναγωνισμού και κακοκαιρίας, αλλά είχε περισσότερο προπονητικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ