Αποσύρθηκαν οι εθνικές ομάδες Κ18 από το Παγκόσμιο

Αποσύρθηκαν οι εθνικές ομάδες Κ18 από το Παγκόσμιο

Ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να μην υπάρξει συμμετοχή των εθνικών ομάδων Κ18 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί στο Ναϊρόμπι αφού δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για της ασφάλεια της αποστολής.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΠ.Α.Σ για μη συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Ναϊρόμπι (12-16/7).

Οι λόγοι για τους οποίους η ομοσπονδία προχώρησε στην παραπάνω απόφαση έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της ελληνικής ομάδας κατά την παραμονή της στην Αφρικανική πόλη, η  οποία δεν διασφαλίστηκε ύστερα από την αλληλογραφία της ομοσπονδίας με το ΥΠ. ΕΞ. και τον Έλληνα πρέσβη στο Ναϊρόμπι.

Παράλληλα οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των αθλητών μας στην πόλη, αλλά και οι κλιματολογικές και επιδημιολογικές συνθήκες είναι αβέβαιες και καθιστούν εξίσου επικίνδυνη την παρουσία των αθλητών μας στην πόλη. Η IAAF αποφάσισε πως το Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι θα είναι το τελευταίο για την συγκεκριμένη κατηγορία. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα την αποχή τους από τη διοργάνωση έχουν ανακοινώσει περισσότερες από 20 χώρες.

Η ομοσπονδία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών της κατηγορίας αποφάσισε τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών Κ18 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο της Ιταλίας, με την προϋπόθεση να έχουν επιτύχει τα όρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε αγώνες κριτήρια της ομοσπονδίας που ήδη  έχουν ανακοινωθεί.

Επίσης η ομοσπονδία αποφάσισε τα εξής να πάρει μέρος στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ νεότητας με το μέγιστο αριθμό αθλητών, σύμφωνα με τις θέσεις που θα δοθούν από την Ε.Ο.Ε.(γεννηθέντες το 2001), να συμμετάσχει με πλήρη ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας και να αγωνιστεί με δύο αθλητές σε κάθε αγώνισμα στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου.

Photo credits: AP Photo/Sayyid Azim

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Με F16 'καλωσόρισαν' οι Τούρκοι τον Κοτζιά

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών έφτανε στην Άγκυρα, στον απόηχο των επαφών Τσίπρα στις ΗΠΑ, στο Αιγαίο έβγαιναν τα τουρκικά μαχητικά. Ο Κοτζιάς έχει μαζί του και το φάκελο των Ευρωπαίων που ζητούν πάγωμα των διαπραγματεύσεων με Τουρκία

9 λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας

Γιατί μας αρέσει να πιστεύουμε όσα λέγονται για τους Illuminati και τους Σιωνιστές;

Ο κόκκινος Οκτώβρης του '17

Η Οκτωβριανή επανάσταση, η βίαιη εξέγερση, η πορεία προς τη δικτατορία του προλεταριάτου, οι εσωτερικές φράξιες, η ρωσική πρωτοπορία και η σχέση του καθεστώτος με την τέχνη και τη διανόηση, τα αδιέξοδα της διαχείρισης του οράματος της σοσιαλιστικής ουτοπίας, η τυραννία, η ήττα και η πτώση

TWD: 100 επεισόδια μετά, ο Rick γέρασε αλλά μυαλό δεν έβαλε

Όλα όσα νομίζεις ότι θέλεις να μάθεις για την πρεμιέρα της 8ης σεζόν με τίτλο 'Mercy'. Προσοχή, ακολουθούν ένα μάτσο spoilers. Και ένα σωρό κρυμμένες εκπλήξεις, ένεκα του ότι έχουμε να κάνουμε με το 100ο επεισόδιο.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24