ΣΤΙΒΟΣ

Ανεβαίνουν οι Φιλιππίδης και Καραλής

Greece's Konstadinos Filippidis makes an attempt in the men's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Friday, March 3, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
Greece's Konstadinos Filippidis makes an attempt in the men's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Friday, March 3, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic) AP

Οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής αρχίζουν σιγά σιγά να ανεβάζουν τις επιδόσεις τους ενόψει της νέα σεζόν στον ανοικτό στίβο.

Στο Γιουτζίν αγωνίστηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, εκεί όπου έγινε το τρίτο Diamond League της χρονιάς. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερο άλμα στα 5,56 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.

Ο πρωταθλητής μας στη συνέχεια απέτυχε στα 5,71 μ., ύψος όπου τοποθετήθηκε ο πήχης. Ο Φιλιππίδης, που κατέλαβε την έκτη θέση στο σημερινό αγώνα, θα κάνει την επόμενη εμφάνιση του στην πλατεία Συντάγματος, όπου για μια ακόμη χρονιά θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει θέαμα στους Ελληνες φιλάθλους.

Σε τροχιά μεγάλων επιδόσεων μπήκε και ο Εμμανουήλ Καραλής, που αγωνίστηκε σε αγώνα δρόμου επί κοντώ, στην πόλη Ζάρι της Πολωνίας. Ο έφηβος άλτης ξεπέρασε τα 5,60 μ. και έδειξε να...βρίσκει ρυθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και μετά το 5,60 μ. επέλεξε να δοκιμάσει μία φορά στο 5,70 μ. και δύο στα 5,80 μ., όπου είχε αρκετά καλές προσπάθειες.

Το 5,60 μ. είναι η τρίτη επίδοση στην Ευρώπη στους Έφηβους, πίσω από το 5,90 μ. του εντυπωσιακού Αρμοντ Ντουπλάντις και το 5,70 μ. του νικητή στο Ζάρι Βλάντισλαβ Μαλίκιν και η έκτη στην κατηγορία των Ανδρών.

Εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νίκος Νεράντζης. Ο επίσης έφηβος άλτης ανέβηκε πάνω από τα 5,40 μ., ενώ είχε καλές προσπάθειες και στα 5,50 μ., ύψος στο οποίο δοκίμασε στη συνέχεια.

Ο Νεραντζης βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Ευρώπης και δείχνει και αυτός πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκροσέτο, όπου θα επιδιώξει το βάθρο των νικητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ