ΠΟΛΟ

Ζωγραφίζει κι... εκτός πισίνας

Ζωγραφίζει κι... εκτός πισίνας

Ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Δελακάς ανοίγει τη δική του γκαλερί έργων τέχνης. Στο Sport24.gr μίλησε για το επιχειρητικό του εγχείρημα.

Ο αθλητισμός είναι μια έκφραση ύψιστης τέχνης. Ο Βαγγέλης Δελακάς την κατέχει καλά. Ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού αποφάσισε να βγει από τα... νερά του και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο χώρο της τέχνης.

Ανοίγει το δικό του χώρο, μια γκαλερί έργων τέχνης (PFG Petraki Gallery) στο Κολωνάκι και μίλησε στο Sport24.gr για το εγχείρημα του.

Ο κορυφαίος Έλληνας αμυντικός δεν κάνει μόνος του το βήμα, η γκαλερί είναι οικογενειακή υπόθεση, του Βαγγέλη και της Φαίης, της γυναίκας της ζωής του.

" Το ενδιαφέρον μου για την Τέχνη ξεκίνησε ουσιαστικά όταν γνώρισα τη γυναίκα μου, τη Φαίη πριν από 6.5 χρόνια. Η ίδια ασχολείται με το χώρο δέκα χρόνια και ο πεθερός μου έχει παρουσία τριάντα ετών. Σιγά σιγά με το χρόνο που διαθέτω μαθαίνω περισσότερα, γίνεται η μύηση μου στα έργα τέχνης. Μαθαίνω τους ζωγράφους, διδάσκομαι πως γίνεται το εμπόριο. Είναι ένας καινούργιος κόσμος. Με συναρπάζει όμως η ιδέα πως θα έχουμε τη δική μας γκαλερί".

Η σκέψη για τη δημιουργία του δικού τους χώρου τριβέλιζε το μυαλό τους τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του Βαγγέλη με τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα.

" Το σκεφτήκαμε πολύ, δύο ή τρία χρόνια τώρα. Τους τελευταίους μήνες βρισκόμασταν σε αναζήτηση του κατάλληλου σημείου. Πιστεύουμε πως βρήκαμε τον ιδανικό χώρο στο Κολωνάκι και ήμασταν τυχεροί γιατί είναι στην Πατριάρχου Ιωακείμ και μάλιστα σε κεντρικό σημείο (Πατριάρχου Ιωακείμ και Λουκιανού 28)".

Ο Βαγγέλης και η Φαίη δεν φοβήθηκαν τη δύσκολη οικονομική εποχή που ζουν οι Έλληνες, πήραν το ρίσκο "μιας σοβαρής επένδυσης σε δύσκολους καιρούς. Εμείς προβάλλουμε τη δουλειά Ελλήνων ζωγράφων. Στη γκαλερί μας δεν εκτίθενται μονάχα έργα που απευθύνονται σε συλλέκτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ένα όμορφο έργο τέχνης για το σπίτι τους".

Στη γκαλερί εκτίθενται έργα των Μποτσόγλου, Σορόγκα, Τσόκλη, Μυταρά, Παπαγιάννη, Φασιανού και πολλών άλλων σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ο ίδιος απομονώνει " τα έργα των Χρόνη Μποτσόγλου και του Κώστα Τσόκλη, αλλά δεν είναι ωραίο να αναφέρομαι σε καλλιτέχνες που θα έχουμε στη γκαλερί. Θαυμάζω τα έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Θεόφιλου".

Τα ταξίδια του με την εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και εκείνα που θα ακολουθήσουν, του έχουν δώσει την ευκαιρία να επισκεφθεί ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ευρώπη.

" Μου άρεσε πολύ το μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο, όπου είδα με μεγάλη υπερηφάνεια έργα του Γιάννη Κουνέλλη. Στη Βαρκελώνη (σ.σ. φιλοξενήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013) πήγα στο μουσείο του Πάμπλο Πικάσο", θυμάται και με χιούμορ προσθέτει "ο επόμενος στόχος μου είναι το Λούβρο. Δεν μπορώ να έχω γκαλερί και να μην έχω επισκεφθεί το Λούβρο".

Φυσικά το υγρό στοιχείο που πρωταγωνιστεί στη ζωή και στην καριέρα του Βαγγέλη Δελακά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά, το νερό, δεν θα απουσιάζει από το χώρο του. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη (20/11) παρουσία φυσικά της οικογένειας της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Ζωγραφίζει κι... εκτός πισίνας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ