ΠΟΛΟ

WADA για τη Ρωσία: Χαμένα δείγματα και απειλές για απέλαση

WADA για τη Ρωσία: Χαμένα δείγματα και απειλές για απέλαση

Η νέα έκθεση της WADA για τη Ρωσία φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το ντόπινγκ στη χώρα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μία ημέρα πριν από την απόφαση της IAAF για τη μοίρα της Ρωσίας η WADA έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα της έκθεση για την πορεία του αθλητισμού στη Ρωσία η οποία "καίει" και πάλι τους Ρώσους.

Προφανώς η παγκόσμια ομοσπονδία αντιντόπινγκ θέλει να επηρεάσει αρνητικά εκείνη του στίβου για το ενδεχόμενο της άρσης της τιμωρίας της Ρωσίας και της συμμετοχής Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι αναφέρει η νέα έκθεση; Οι Ρώσοι κρατούν τα δείγματα εγκλωβισμένα για καιρό στο τελωνείο, ενώ αρκετά από αυτά χάθηκαν στο δρόμο. Συγκεκριμένα, από τα 455 δείγματα που πάρθηκαν για να ελεγχθούν από τους Βρετανούς τα 73 εξαφανίστηκαν στην μεταφορά. Την ίδια ώρα αθλήτρια είχε πάνω της ειδικό μηχανισμό ο οποίος είχε παλιότερο δείγμα ούρων της το οποίο ήταν φυσικά καθαρό! Η συγκεκριμένη αθλήτρια, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό τελικά πιάστηκε και το κανονικό δείγμα που έδωσε ήταν θετικό σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Επιπρόσθετα τονίζεται ότι αρκετοί αθλητές βρίσκονται εσκεμμένα κοντά σε στρατιωτικές βάσεις όπου και απαγορεύεται να πλησιάσουν οι ελεγκτές. Μάλιστα, έχουν απειληθεί ακόμα και με απέλαση από την χώρα!!

Για το θέμα έκανε και δηλώσεις ο Ντικ Πάουντ. Αρχικά, ο πρώην πρόεδρος της WADA τόνισε: "Όποια απόφαση και να παρθεί θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα. Αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός θα είναι ένα μήνυμα. Αν αποφασιστεί να αρθεί ο αποκλεισμός θα είναι ένα άλλο μήνυμα το οποίο θα πρέπει οι αθλητικές Αρχές να αντιμετωπίσουν".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Ρωσίας εάν παραμείνει αυτή η τιμωρία. "Μπορείς να εξηγήσεις σε μία χώρα τον οικονομικό και πολιτικό της αποκλεισμό, αλλά είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε μία χώρα που απολαμβάνει των αθλητισμό και της αρέσει να τον παρακολουθεί γιατί δεν θέλει κανείς να αγωνιστεί μαζί της" ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ