ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Τώρα ξεκινάμε να γράφουμε μια μικρή ιστορία"

Βλάχος: "Τώρα ξεκινάμε να γράφουμε μια μικρή ιστορία"

Ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της Εθνικής πόλο ανδρών, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3. Tι είπε για την προετοιμασία της Ελλάδας, το ευρωπαϊκό και την αναγνώριση από τον ΠΣΑΤ ως την κορυφαία ομάδα για το 2015

Για την προετοιμασία της Εθνικής: “Είμαστε κάθε μέρα στο νερό και κάνουμε μια μικρή προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό που είναι λίγο μετά την έλευση του νέου χρόνου. Δεν έχουμε το περιθώριο να γιορτάσουμε και ν α είμαστε στο χαλαρό κλίμα των εορτών. Οι συνθήκες στο Καπαγέρωφ είναι καλές και οι άνθρωποι του κολυμβητηρίου ανοίγουν την πισίνα και τις αργίες για να μπορούμε εμείς να προπονηθούμε. Δεν είναι οι καλύτερες, αλλά είναι ικανοποιητικές οι συνθήκες. Υπάρχουν μέρες που το νερό μπορεί να είναι πιο κρύο απ΄ ότι πρέπει, αλλά έχουμε συνηθίσει και στα δύσκολα”.

Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: “Η κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι ο στόχος στον όμιλό μας όπου βασικός αντίπαλος είναι η Ουγγαρία. Ετσι θα έχουμε μια πιο εύκολη διασταύρωση στο νοκ άουτ αγώνα στους “16” με τον 4ο του άλλου ομίλου στο δρόμο προς την οκτάδα. Εκεί θα ήθελα να αποφύγουμε την Σερβία, που παίζει μέσα στην χώρα της και είναι ένα κλικ πιο πάνω από όλες τις ομάδες. Το κέρδος του Παγκοσμίου του Καζάν δεν είναι μόνο το μετάλλιο και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι αθλητές απέκτησαν τεράστια αυτοπεποίθηση. Κοιτάζουν τους αντίπαλους στα μάτια και δεν περνάει από το μυαλό τους ότι μπορεί να χάσουν. Ίσως μόνο τους Σέρβους ξέρουμε ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Αυτό τους κάνει να σκέφτονται διαφορετικά, να θέτουν υψηλότερους στόχους και να δουλεύουν σκληρότερα για να τους κατακτήσουν. Οι αθλητές μου έχουν βγάλει από το μυαλό τους το αν θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το έχουν εξασφαλίσει και πλέον δουλεύουν απερίσπαστοι για τους άμεσους στόχους μας. Το τι θα κάνουμε μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες θα μετρήσει για την απόδοσή μας εκεί”.

Για την αναγνώριση της Εθνικής και τους στόχους της: “Στο εξωτερικό έχω ακούσει τα καλύτερα για την Εθνική ομάδα, για το πως παίξαμε και τι καταφέραμε στο Καζάν. Η ομάδα τώρα ξεκινάει να γράφει μια μικρή ιστορία. Έχει αθλητές που είναι σε μια καλή ηλικία και έχουν ευκαιρίες στην τετραετία που μεσολαβεί μέχρι το Ρίο να καταφέρουν πολλά πράγματα και να μην μείνουν μόνο σε ένα μετάλλιο. Δεν υπογράφεις βέβαια συμβόλαιο ότι επειδή κατέκτησες ένα μετάλλιο, θα πάρεις κι άλλα. Είσαι όμως υποχρεωμένος να τα διεκδικείς. Αυτή είναι η ουσία και αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά, που δεν νιώθουν κορεσμένοι από διακρίσεις. Στο Καζάν ήταν η πρώτη τους διάκριση. Μπήκαν στους κορυφαίους και πρέπει να παραμείνουν σε αυτή την τροχιά και να διεκδικήσουν και άλλες επιτυχίες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ