ΠΟΛΟ

Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική από την Ισπανία

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος σε στιγμιότυπο από αγώνα της Εθνικής
Ο Άγγελος Βλαχόπουλος σε στιγμιότυπο από αγώνα της Εθνικής EUROKINISSI

Η Ισπανία νίκησε την Ελλάδα 10-6 στον προημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο ανδρών, αποκλείοντας την από τη συνέχεια του τουρνουά.

Τα κακά ποσοστά στον παίκτη με παίκτη παραπάνω και το καταστροφικό τρίτο οκτάλεπτο αποδείχθηκαν μοιραία για την Ελλάδα στον προημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ισπανία. Η διοργανώτρια νίκησε την Ελλάδα 10-6 και προκρίθηκε στους "4" του τουρνουά, αφήνοντας την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εκτός συνέχειας.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στην τρίτη περίοδο, δέχτηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα τέσσερα γκολ και μέσα σε ένα οκτάλεπτο ουσιαστικά τελείωσε και όλο το παιχνίδι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε τις 7 από τις 10 επιθέσεις που είχε με παίκτη παραπάνω, την ώρα που οι Ισπανοί είχαν 4/6, ένα στατιστικό που αποτυπώνει ουσιαστικά όλη την εικόνα της αναμέτρησης.

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες είχαν βέβαια και... αιτία. Το όνομά της; Ντανιέλ Λόπεθ Πινέδο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας σκέπασε επί 32 αγωνιστικά λεπτά το τέρμα του, απέκρουσε τα 14 από τα 20 σουτ που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς (ο Φουντούλης είχε 1/6) και σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των Ισπανών, από πολύ νωρίς το νερό μπήκε στο αυλάκι για τους γηπεδούχους.

Η Ισπανία μετέτρεψε έτσι το ρευστό 4-3 σε 8-3 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Ταούλ, Γρανάδος, Μάγιαρακ (όλοι πέτυχαν από δύο γκολ), έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη, κερδίζοντας το τέταρτο και τελευταίο “εισιτήριο” για τους “4” της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε διαλύσει 11-1 την Ρωσία. Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Κροατία (νίκησε το Μαυροβούνιο 9-7) και η Σερβία (8-5 την Ουγγαρία).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 4-0, 2-3.

Ισπανία: Ταούλ 2, Γρανάδος 2, Μάγιαρακ 2, Μπούστος, Μουναρίθ, Ντελ Τόρο, Φερνάντεθ.

Ελλάδα: Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Αργυρόπουλος, Κολόμβος, Νικολαΐδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ