ΠΟΛΟ

Τέλος από την Εθνική πόλο ο Χρήστος Αφρουδάκης

Τέλος από την Εθνική πόλο ο Χρήστος Αφρουδάκης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Αφρουδάκης ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Final-4 του Κύπελλου ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Ελλάδας στο πόλο.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Final-4 του Κυπέλλου του πόλο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι στις 19 και 20 Μαΐου, ο Χρήστος Αφρουδάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική Ελλάδας μετά από 16 χρόνια.

Βέβαια, ο 33χρονος περιφερειακός θα συνεχίσει την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο με τη Βουλιαγμένη. "Δράττομαι της ευκαιρίας, χωρίς να θέλω να επισκιάσω τη συνέντευξη Τύπου του Final-4, να ανακοινώσω ότι αποχωρώ από την Εθνική ομάδα. Δε θα είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας από εδώ και στο εξής. Έχω ενημερώσει τον προπονητή της Εθνικής και τον πρόεδρο γι αυτή μου την απόφαση.

Νομίζω πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ερωτήσεις και απαντήσεις γιατί μπορεί να μας πάρει νύχτα», Είστε εδώ το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου και η τηλεόραση που μας καλύπτει τα παιχνίδια, οπότε θεώρησα σωστό να το κάνω και να το ανακοινώσω γιατί είμαι και αρχηγός της Εθνικής ομάδας και θεωρώ τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας ένα θεσμό. Λίγο έως πολύ ήταν γνωστό.

Ήταν μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα από τα χείλη μου. Οπότε να ευχαριστήσω όλους αυτούς που από το 2001 και τον Κούλη Ιωσηφίδη με κάλεσαν στην Εθνική ομάδα, μέχρι και το Θοδωρή Βλάχο που συνέβαλαν στο να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και δη αρχηγός τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για ότι έχω κάνει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αυτό που θέλω να περάσω στη νέα γενιά είναι πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σίγουρα ακόμη και εγώ και όλοι οι αθλητές μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο.

Μπορούσα να είμαι ακόμη καλύτερος και σε Εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Όταν τελειώσει το Final-4 του κυπέλλου θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους προπονητές μου, την Ομοσπονδία με όσες αντιαπαραθέσεις υγιείς ή μη είχαμε και να ευχηθώ στους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής ομάδας και τον προπονητή που βρίσκεται εδώ καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες. Προφανώς θα σταθώ δίπλα στην Εθνική ομάδα", υποστήριξε σχετικά ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2005 (Μόντρεαλ) και του 2015 (Καζάν), ενώ συμμετείχε σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ