ΠΟΛΟ

Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός 9-8

photos: OSFP press office
photos: OSFP press office INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup από την οικοδέσποινα Σαμπαντέλ στη Βαρκελώνη. Ντεμπούτο για την Άσλεϊ Σάουθερν.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, το ευρωπαϊκό Super Cup, αλλά στο βάθος βλέπει το Final-4 της Euro League κια μια πιθανή δεύτερη αναμέτρηση με τη δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ.

Οι "ερυθρόλευκες" γνώρισαν την ήττα με 9-8 στον τελικό της Βαρκελώνης, άξιζαν ωστόσο κάτι καλύτερο με τις δύο διαιτητές να μην μετρούν "καθαρό" γκολ της Ρομπέρτα Μπιανκόνι και ενώ το σκορ ήταν 8-5 υπέρ της Σαμπαντέλ.

Ακόμα και με κόντρα διαιτησία η κάτοχος του LEN Trophy έφτασε στο γκολ, μειώνοντας σε 9-8 με την Ελευθερία Πλευρίτου στην κόντρα στα 1:48. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη είχε την τελευταία επίθεση στα 25 δευτερόλεπτα, ωστόσο χάθηκε η μπάλα στην περιφέρεια και η Σαμπαντέλ πανηγύρισε τη νίκη μπροστά στο κοινό της.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός έκανε τη ζωή δύσκολη στην... εθνική Ισπανίας (σ.σ. ακόμα και ο προπονητής κάθεται στον εθνικό πάγκο), πιέζοντας στην άμυνα. Προηγήθηκε με "κεραυνό" της Εύης Τετζαλίδου από την περιφέρεια με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο.

Με σερί 2-0 η Σαμπαντέλ πέρασε μπροστα (3-2), αλλά ήρθε το πρώτο γκολ της Μπιανκόνι, ένα άπιαστο ψιλοκρεμαστό σουτ για το 3-3. Προς το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου έπεσε στο νερό και η Σάουθερν και ως δεύτερη φουνταριστός πραγματοποίησε το 4-4 στα 1:25.

photos: OSFP press office
photos: OSFP press office INTIME SPORTS

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός φορτώθηκε με αποβολές (11 έναντι 6 των γηπεδούχων). Στα μισά της τρίτης περιόδου η Σαμπαντέλ προηγήθηκε με 8-5, η Ασημάκη κέρδισε το πέναλτι, όμως η Ισπανίδα τερματοφύλακας Έστερ απέκρουσε το πέναλτι της Μπιανκόνι. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αδικήθηκε από τις διαιτητές με το ακυρωθέν γκολ. Η Μπιανκόνι πέτυχε γρήγορα ένα γκολ για το 8-6.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ασημάκη διαμόρφωσε το 9-7 μετά από ασίστ της Μανωλιουδάκη, όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επιδόθηκε σε σειρά λαθών. Η Τετζαλίδου διαμόρφωσε το τελικό 9-8 στα 1:48. Η Διαμαντοπούλου έκανε μεγάλη απόκρουση στα 59 δευτερόλεπτα, όμως ο Ολυμπιακός σπατάλησε την τελευταία επίθεση.

Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός 9-8

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-2, 1-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νάνι Γκουιού/Μπελέν Σάντσες): Έστερ, Ορτίθ 1, Εσπάρ 2, Ριξτ 1, Αμπεγιάν, Παρέχα 2, Κόρδομπες, Γκαρσία 2, Πένια, Σάιντεμαν, Ντόμενεκ, Φόρτσα 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ε. Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Καλογεράκου, Σάουθερν 1, Μπιανκόνι 2, Νιαρχάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ