ΠΟΛΟ

Πρωτιά για Ολυμπιακό και Γλυφάδα

Πρωτιά για Ολυμπιακό και Γλυφάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εύκολα με 12-4 επί της Βουλιαγμένης και η Γλυφάδα επικράτησε με 9-7 επί του Τρίτωνα και εξασφάλισαν τις πρώτες θέσεις στους δύο ομίλους της Α1 πόλο γυναικών.

Ντέρμπι ήταν μόνο στα χαρτιά ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη για την 5η αγωνιστικής της Α1 Γυναικών που διεξήχθη στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη κατάφεραν να πάρουν μεγάλη σε εύρος νίκη με 12-4 επί του ΝΟΒ της Αλεξίας Καμμένου.

Οι πειραιώτισσες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν διαφορά έξι γκολ από την λήξη του ημιχρόνου, έχοντας παράλληλα την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου σε εκπληκτική ημέρα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βουλιαγμένη δεν κατάφερε να βρει αντίδραση και η διαφορά αυξήθηκε στα οκτώ γκολ (12-4).

Πρώτη σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε η Ρομπέρτα Μπιανκόνι που πραγματοποίησε επίσης μεγάλη εμφάνιση, ενώ από δύο γκολ σημείωσαν η Ασημάκη για τον Ολυμπιακό, η Κούλχαας και η Τσουκαλά για την Βουλιαγμένη.

Την πρώτη του νίκη στην Α' Φάση του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών πέτυχε ο ΝΟ Ρεθύμνου, ο οποίος επιβλήθηκε με 14-10 του Εθνικού στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου.

Η Κρητική ομάδα πήρε προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, αφού προηγήθηκε με 5-2 στην λήξη του πρώτου οκταλέπτου και 9-3 στην λήξη του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο η αντίδραση του Εθνικού δεν ήρθε και η διαφορά έφτασε στην μέγιστη τιμή της, τα 8 γκολ (14-6). Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να περιορίσουν την διαφορά της ήττας τους, αφού με ένα επιμέρους 4-0 διαμόρφωσαν το τελικό 14-10.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Μαρία Μυρικοκεφαλιτάκη με πέντε γκολ, ενώ τρία σημείωσε η Τόνια Σολανάκη για το Ρέθυμνο και η Νόρμα Φραγκιουδάκη για τον Εθνικό.

ΝΟ Ρεθύμνου - Εθνικός 14-10

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-1, 5-3, 0-4

ΝΟ Ρεθύμνου (Φιτσανάκης): Γαραβάνου 1, Μαυρέλλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Ε΄λ. Φαρμάκη 2, Σολανάκη 3, Β. Καρυπίδου 2

Εθνικός (Τσόκας): Παναγιωτοπούλου 1, Βάσιλα 2, Αποστολίδου 1, Μπίσμπα 2, Φραγκιουδάκη 3, Κατσίμπρη 1

Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 12-4

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-0, 2-1, 3-2

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Ελ. Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Μ. Πλευρίτου 1, Μπινκόνι 5, Λογοθέτη 1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Καμμένου): Τσουκαλά 2, Κούλχαας 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 15

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 9

3. ΝΟ Ρεθύμνου 3

4. Εθνικός 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/1/17)

ΝΟ Βουλιαγμένης – Εθνικός

Ολυμπιακός – ΝΟ Ρεθύμνου

"Καθάρισε" την πρωτιά η Γλυφάδα

Νίκη που του εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Β' Όμιλο της Α' Φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών πέτυχε ο ΑΝΟ Γλυφάδας με 9-7 επί του Τρίτωνα Αμαρουσίου στο κολυμβητήριο των Βορείων Προαστίων.

Το παιχνίδι κριθηκε στην τελευταία περίοδο, στην οποία οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (7-7). Εκεί ο ΑΝΟΓ του Τάσου Πιρπιρή φάνηκε πιο ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει σπουδαίο διπλό με 9-7. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Ελένη Ελληνιάδη με τρία γκολ.

Μεγάλη νίκη για την ΝΕ Πατρών επί του Ηλυσιακού με 11-4 στην Πάτρα, που την φέρνει οριστικά στην δεύτερη θέση του Β' Ομίλου της Α' Φάσης του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου θα συμμετέχει στο μίνι πρωτάθλημα της Β' Φάσης με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον όμιλο των πλέι οφ. Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και στους δύο ομίλους αυτές έχουν γίνει ήδη γνωστές και θα έιναι ο ΝΟ Ρεθύμνου, ο Εθνικός, ο ΑΝΟ Γλυφάδας και η ΝΕ Πατρών.

Η ομάδα της Πάτρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-1. Από εκεί και πέρα ο Ηλυσιακός προσπάθησε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει την διαφορά στα επόμενα δύο οκτάλεπτα. Μάλιστα όσο περνούσε ο χρόνος η αχαϊκή ομάδα αύξανε προοδευτικά την διαφορά για να φτάσει στην μέγιστη τιμή της (11-4, με το οποίο και έληξε)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

Τρίτων Αμαρουσίου - ΑΝΟ Γλυφάδας 7-9

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 3-1, 0-2

Τρίτων Αμαρουσίου (Ιντζές): Τουλουμτζίδου 1, Τζελέπη 2, Στρατιδάκη 2, Δημητροκάλη 2

Γλυφάδα (Πιρπιρής): Ελληνιάδη 3, Αν. Παπαναστασίου 1, Λούδη 1, Κόλλια 1, Κολτσίδα 2, Νιαρχάκου 1

ΝΕ Πατρών - Ηλυσιακός 11-4

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 4-1, 3-1

ΝΕ Πατρών (Μπιτσάκος): Ανδρουτσέλη 2, Ευδ. Τσιμάρα 1, Μ. Μπαλάτσα 2, Σ. Μανέτα 3, Κουτέλη 2, Λυκοθανάση 1

Ηλυσιακός (Γαρελίδης): Χαραλαμπίδου 1, Παλαιοδήμνου 1, Παπαδάκη 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΝΟ Γλυφάδας 13

2. ΝΕ Πατρών 10

3. Τρίτων Αμαρουσίου 6

4. Ηλυσιακός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/1/17)

Ηλυσιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΕ Πατρών – Τρίτων Αμαρουσίου

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ