ΠΟΛΟ

Πήγε τελικό ο Ολυμπιακός

Πήγε τελικό ο Ολυμπιακός

Στον τελικό του LEN Trophy προκρίθηκαν οι γυναίκες του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 8-5 της Κίνεφ Κίρισι. Το Σάββατο (5/4, 20.45) το παιχνίδι τίτλου.

Η Ιταλία του πάει πολύ! Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του LEN Trophy γυναικών. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε με 8-5 τη μόνιμη πρωταγωνίστρια στα κύπελλα Ευρώπης και φαβορί του τουρνουά, Κίνεφ Κίρισι στον πρώτη ημιτελικό του Final-4 της Φλωρεντίας.

Πριν από έξι χρόνια και στο ντεμπούτο του Έλληνα προπονητή στην τεχνική ηγεσία οι "ερυθρόλευκες" είχαν ηττηθεί από τη Ρόμα (με 10-9) στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης που είχε γίνει στην Πάντοβα.

Στη Φλωρεντία ο Ολυμπιακός με αφετηρία τη δυνατή άμυνα κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με τις Ρωσίδες. Η ελληνική ομάδα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο τρίτο οκτάλεπτο με την Άλκηστη Αβραμίδου (4-3), την πρώτη σκόρερ με τρία γκολ.

Πήρε τον έλεγχο του αγώνα και παρότι η Κίρισι μείωσε έξι λεπτά πριν από το τέλος του τέταρτου οκταλεπτου με την Σιμάνοβιτς (6-5), δύο τέρματα από την Ελευθερία Πλευρίτου και τη Μπάρμπαρα Μπούικα διαμόρφωσαν το τελικό 8-5.

Πήγε τελικό ο Ολυμπιακός

Με την πρόκριση στην... τσέπη οι παίκτριες του Ολυμπιακού θα περιμένουν στον τελικό του Σαββάτου (5/4, 20.45) την οικοδέσποινα Φιρέντσε. Η ιταλική ομάδα νίκησε με 15-10 τη Χάντι Μανσίσκ στο δεύτερο ημιτελικό.

Η χώρα μας έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο. Την αρχή είχε κάνει η Βουλιαγμένη, η ομάδα που απέκλεισε την Κίρισι στα προημιτελικά, το 2003 και ακολούθησε ο Εθνικός το 2010 στο "Παπαστράτειο".

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 3-1, 3-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Πλευρίτου Ε. 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 3, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ., Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου Α, Νοξ, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Α. Νάριτσα): Κάρναουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουροτσικίνα, Κρίμερ 1, Ιακούσενα, Κιρίλτσεβα, Μπελίεβα 1, Χοκχριάκοβα, Οκούναβα, Ρίζκοβα, Ιούσκοβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ