ΠΟΛΟ

Παυλίδης: "Με το ίδιο πάθος στον τελικό"

Παυλίδης: "Με το ίδιο πάθος στον τελικό"

Οι λέξεις πάθος και μυαλό κυριάρχησαν στις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού και των παικτριών του μετά την πρόκριση στον τελικό του LEN Trophy.

Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με το φαβορί του LEN Trophy, την Κίνεφ Κίρισι. Με μια ανάλογη εμφάνιση στον τελικό με την οικοδέσποινα Φιρέντσε ο Χάρης Παυλίδης εξέφρασε τη σιγουριά για την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Χάρης Παυλίδης (Προπονητής Ολυμπιακού): « Η άμυνα μας ήταν υπέροχη. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει βάλει τόσα λίγα γκολ στην Κίρισι. Είχ α πει ότι για να κερδίσεις την Κίρισι θα πρέπει να την κρατήσουμε κάτω από τα 10 γκολ. Τελικά την κρατήσαμε στα μισά. Η τερματοφύλακας μας ήταν φανταστική και όχι η αμυντική λειτουργία της ομάδας τέλεια. Χάσαμε πέναλτι και πολλά τετ-τετ και η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Με τέτοια άμυνα κερδίζουμε όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Τα κορίτσια έβγαλαν τρομερή ενέργεια. Μακάρι να παίξουμε και στον τελικό με τέτοιο πάθος και μυαλό και δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσουμε το κύπελλο. Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ομάδας όσα χρόνια είμαι προπονητής. Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Ακολούθησαν το σύστημα και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Τώρα πρέπει να γεμίσουμε και πνευματικά και σωματικά τις μπαταρίες. Θεωρώ ότι ο τελικός θα είναι πιο δύσκολος στο θέμα της ψυχολογίας. Εάν παίξουμε όπως με την Κίρισι θα πάρουμε τη νίκη».

Γιάννης Δαλέζιος (Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακού): «Οι αθλήτριες μας έπαιξαν υπέροχα. Ακολούθησαν τις οδηγίες του προπονητή μας και με όπλο την άμυνα πήραν τη νίκη. Μπράβο στα κορίτσια και τον προπονητή τους. Όσο αφορά τον τελικό, θα πω μια κουβέντα που είχε πει ένας πολύ μεγάλος αθλητής ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή έως την επόμενη. Εύχομαι και ελπίζω η επόμενη να είναι η κούπα».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Όταν τρως πέντε γκολ σημαίνει ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο και ξέραμε που πρέπει να χτυπήσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι με καλές άμυνες και από τις δυο ομάδες. Ξέραμε πως η Κίρισι κολυμπάει πάρα πολύ αλλά εμείς πήγαμε εξαιρετικά στην κόντρα. Κρατάμε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό αλλά θέλουμε να πάρουμε και την κούπα. Η απόδοση του Ολυμπιακού θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Με πάθος και με μυαλό για την κούπα».

Άλκηστη Αβραμίδου: «Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Ήταν από τα καλύτερα μας παιχνίδια. Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο και αυτό φάνηκε. Είχαμε μυαλό και πλάνο στο παιχνίδι μας. Τις είχαμε διαβάσει πολύ καλά τις κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ και σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Τώρα θέλουμε να γεμίσουμε λίγο τις μπαταρίες μας και να είμαστε έτοιμες για τον τελικό. Εάν παίξουμε τέτοια άμυνα όπως σήμερα θα πάρουμε την κούπα. Πρέπει να μπούμε όπως στον ημιτελικό, με θέληση, πάθος και μυαλό».

Εύη Τετζαλίδου: «Είχαμε μελετήσει καλά την αντίπαλο μας και πήραμε μια σπουδαία νίκη με όπλο την άμυνα. Είχαμε ψυχή, τα δώσαμε όλα και πήραμε την νίκη και την πρόκριση. Όταν τρως μόνο πέντε γκολ από μια ρώσικη ομάδα δεν μπορείς να χάσεις. Εάν παίξουμε έτσι και στον τελικό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Μπάρμπαρα Μπούικα: «Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι για την ομάδα μας. Ήμασταν πολύ οργανωμένες στην άμυνα και δεχτήκαμε πολύ δύσκολα γκολ. Μπορούμε να παίξουμε και πιο δυνατά στον τελικό. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος μας στον τελικό θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και θέλει μεγάλη προσοχή και μυαλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ