ΠΟΛΟ

Παυλίδης: ''Νικήσαμε το λιοντάρι''

Παυλίδης: ''Νικήσαμε το λιοντάρι''
Παυλίδης INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός με το 10-9 σε βάρος της Σαμπαντέλ ''νίκησε το λιοντάρι'' σύμφωνα με τον προπονητή Χάρη Παυλίδη. Τι είπαν Κουντούρης, Υδραίος, Θεοδωρακάκης, Διαθεσόπουλος, Διαμαντοπούλου, Ασημάκη, Μώραλης και Μπιδάλ.

Ο αρχιτέκτοντας της επιτυχίας των κοριτσιών του Ολυμπιακού στο πόλο, με την κατάκτηση της Euroleague, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε μετά τον τελικό: ''Το μεγαλύτερο βραβείο για μένα δεν είναι το κύπελλο, αλλά το γεγονός ότι κερδίσαμε μια ανίκητη ομάδα στην Ευρώπη! Είχα πει στα κορίτσια μου ότι αν δεν κερδίσουμε σήμερα, η Σαμπαντέλ θα χάσει μετά από άλλα τρία χρόνια! Περιμέναμε πώς και πώς αυτό το παιχνίδι, μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ της Βαρκελώνης το Νοέμβρη, όπου είχαμε ηττηθεί με 9-8. Σήμερα δεν ήμασταν καλοί στην αρχή, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε καθαρό μυαλό.

Στο ξεκίνημα η Σαμπαντέλ αξιοποίησε την πλούσια εμπειρία της και πέτυχε πολλά γκολ στο τέλος κάθε επίθεσης, γι’αυτό και ξαναλέω πως είμαι ευτυχής που κερδίσαμε αυτή την ομάδα. Νικήσαμε το λιοντάρι! Με ρωτάτε για το αύριο αυτής της ομάδας; Γεροί να είμαστε και θα παλέψουμε να παραμείνουμε στην κορυφή! Είχα πει πριν από δύο χρόνια, όταν χάσαμε το πρωτάθλημα από τη Βουλιαγμένη, ότι αυτή η ομάδα σύντομα θα δώσει διαπιστευτήρια και θα κατακτήσει τίτλους εντός και εκτός Ελλάδας και να που έγινε πραγματικότητα! Το 50% της επιτυχίας ανήκει στη Διοίκηση και το υπόλοιπο στις παίκτριές μου''.

Ο πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, μέσα στη χαρά των στιγμών υποσχέθηκε ότι και του χρόνου ο Ολυμπιακός θα μείνει στην κορυφή της Ευρώπης. '' Πέρυσι Κυπελλούχοι, φέτος πρωταθλητές Ευρώπης, του χρόνου και πάλι πρωταθλητές''.

Ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακού Μιχάλης Υδραίος, δήλωσε: '' Είναι τεράστια η επιτυχία, αφού κερδίσαμε στον τελικό την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα! Η επιτυχία δεν είναι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ελληνικό πόλο αφού παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης''.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, είπε: ''Ο Ολυμπιακός διαθέτει βάθος σαν σύλλογος, όχι μόνο με το έμψυχο δυναμικό του αλλά και με τη στιβαρή διοίκησή του. Ο σύλλογος είναι οργανωμένος και φτιαγμένος για να διεκδικεί διακρίσεις και κύπελλα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν είναι σημερινή η επιτυχία μόνο. Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί! Θα πρωταγωνιστεί και στο μέλλον''.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, εξέφρασε την ευτυχία του για την ελληνική επιτυχία: '' Είναι φοβερό το επίτευγμα του Ολυμπιακού και έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής για την Ελλάδα στο εξωτερικό, έχει τεράστια δυναμική και κρατά την ελληνική σημαία πάντα ψηλά''.

Η εκ των βασικών πρωταγωνιστών της αναμέτρησης με τις σωτήριες επεμβάσεις της, η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Χρυσή Διαμαντοπούλου, δήλωσε:' 'Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ούτε εγώ ούτε οι συμπαίκτριές μου! Μάλλον θα κάνουμε καιρό να το συνειδητοποιήσουμε! Είναι μεγάλη στιγμή για εμάς και το σύλλογο''.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, που έδωσε ομηρικές μάχες με τις ισπανίδες από τη θέση του φουνταριστού, είπε πανευτυχής: '' Η Σαμπαντέλ είχε να χάσει τρία χρόνια και η επιτυχία μας είναι τεράστια! Είναι ευτυχία και ευλογία να ζεις μια τέτοια στιγμή μέσα στο σπίτι σου, μαζί με αυτό τον απίστευτο και φανταστικό κόσμο! Πλέον είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη! Το παιχνίδι κρίθηκε στη θέληση και στην ψυχραιμία που δείξαμε, ειδικά όταν βρεθήκαμε αρκετά πίσω στο σκορ στην αρχή του αγώνα. Είχαμε καθαρό μυαλό, διαβάζαμε κάθε φάση και μέχρι τελευταία στιγμή παλεύαμε''.

Η σκόρερ των δύο τελευταίων γκολ των νικητών, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, δήλωσε: ''Πολλοί με ρωτούν πώς είχα αυτή την ψυχραιμία στο τέλος και πέτυχα το κρίσιμο γκολ της νίκης. Δεν έχω λόγια για να απαντήσω. Απλά διάβασα ψύχραιμα τη φάση, δεν πρόλαβα να σκεφτώ τίποτα. Είναι τεράστια επιτυχία για το σύλλογο! Αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη ζωή μου και εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να την ξαναζήσω''.

Ο προπονητής των ισπανίδων Ιγνάσι “Νάνι” Γκούιου Μπιδάλ, στενοχωρημένος από την ήττα αλλά αποδεχόμενος το αποτέλεσμα, δήλωσε: '' Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Πληροφορήθηκα ότι ο προπονητής του Χάρης Παυλίδης έκανε κολακευτικά σχόλια για την ομάδα μου και τον ευχαριστώ. Πολλοί με ρωτούν αν έχω παράπονα από τη διαιτησία, όμως δε θέλω να εκφραστώ για το θέμα αυτό. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ αμφίρροπο, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δυστυχώς χάσαμε''.

Εξερχόμενος από το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ» ο Δήμαρχος Πειραιά, της πόλης που φιλοξένησε το «Euro League Final Four 2015» στο πόλο γυναικών, Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: '' Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Απόψε ο Πειραιάς γιορτάζει. Συγχαρητήρια στα τρομερά κορίτσια της ομάδας πόλο του συλλόγου μας. Για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας. Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός και ο Ολυμπιακός μας γεμίζουν όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια και αισιοδοξία''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ