ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 11-10

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 11-10
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ για 13η φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου νίκησε τη Βουλιαγμένη σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για την ελληνική υδατοσφαίριση (videos)

Στο τέλος νίκησε το... θέαμα! Στο επεισοδιακό Final-4 του Κυπέλλου που ξεκίνησε από τη Λάρισα για να διεξαχθεί στο Παλαιό Φάληρο με μόλις τρεις ομάδες μετά την αποχώρηση του Νηρέα Λαμίας, ο Ολυμπιακός νίκησε 11-10 τη Βουλιαγμένη σε έναν υπέροχο σε θέαμα και εξέλιξη τελικό, το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ για 13η φορά στην ιστορία του ανδρικού τμήματος και το κύπελλο για 16η χρονιά.

Το γκολ που ουσιαστικά έκρινε τον τελικό υπέρ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Κώστας Μουρίκης από θέση φουνταριστού τρία λεπτά και 29 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, διαμορφώνοντας το 10-9. Ο διεθνής φουνταριστός αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

Ο Μπλάι Μάλιαρακ έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με δύο γκολ (11-9) στο 1'27''στη συνέχεια για να διαμορφώσει το τελικό 11-10 ο Θανάσης Χρυσοσπάθης με πέναλτι 64 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του τελικού.

Η Βουλιαγμένη που έπαιζε δίχως πέντε παίκτες εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι. Προηγήθηκε με 4-3 και 5-4 με τον Κώστα Τσαλκάνη να οδηγεί την ομάδα στην άμυνα, δίκαια αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας του Final-4.

Στην εκπνοή της τρίτης περιόδου ο Γιώργος Ντόσκας διαμόρφωσε το 8-7 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Χρήστος Αφρουδάκης ισοφάρισε (8-8) από την περιφέρεια. Η Βουλιαγμένη πάλευε τον αγώνα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (9-9) και ενώ είχε προηγηθεί γκολ του Χριστόδουλου Κολόμβου από θέση φουνταριστού (9-8). Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι "μπέμπηδες" δεν εκμεταλλεύτηκαν επιθέσεις που είχαν

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε αήττητος τη σεζόν επί ελληνικού εδάφους, ενώ χαρακτηριστικό της πληρότητας που εμφανίζουν οι "ερυθρόλευκοι", είναι το γεγονός πως γκολ σημείωσαν όλοι οι παίκτες πλην του Μάριου Καπότση.

Tα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-2, 3-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 1, Γούνας 1, Καπότσης, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας 1, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 1, Σχίζας 1, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος 1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λοράντος): Μυλωνάκης 2, Γούβης, Βελώνιας, Μαυρωτάς, Κoυλιεράκης 2, Αφρουδάκης 2, Καρούντζος 2, Χρυσοσπάθης 1, Μιράλης, Τίγκας 1, Χελιουδάκης, Κουρουβάνης.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους:

Η απονομή του Κυπέλλου στον Ολυμπιακό:

Οι Κυπελλούχοι μέσα στο νερό:

Αποθέωση από τον κόσμο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ