ΠΟΛΟ

Νίκη στα πέναλτι και 5η θέση η Εθνική γυναικών!

epa02843517 Members of the Greek team celebrate after beating Italy in the first semi final of the Women's Water Polo tournament at the 2011 FINA World Swimming Championships in Shanghai, China, 27 July 2011.  EPA/KIM LUDBROOK
epa02843517 Members of the Greek team celebrate after beating Italy in the first semi final of the Women's Water Polo tournament at the 2011 FINA World Swimming Championships in Shanghai, China, 27 July 2011. EPA/KIM LUDBROOK EPA

Η Εθνική γυναικών επέστρεψε από το 9-6, έστειλε τον αγώνα με τη Ρωσία στα πέναλτι (9-9), εκεί επικράτησε με 4-3 και κατέλαβε την 5η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο.

Τον μίνιμουμ στόχο της 5ης θέσης πέτυχε η Εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο του Βελιγραδίου. Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά, επικράτησε στα πέναλτι της Ρωσίας με συνολικό σκορ 13-12 και πλέον κοιτάζει το Προολυμπιακό τουρνουά, ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Αγώνες του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι. Παράλληλα, εξασφάλισε την παρουσία της στο επόμενο ευρωπαϊκό.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα

Η "γαλανόλευκη" κυνηγούσε το σκορ καθ' όλη την διάρκεια του ματς, όμως δεν τα παράτησε ποτέ, ούτε όταν βρέθηκε με τρία γκολ πίσω. Κάθε φορά, τα κορίτσια έβρισκαν τη λύση και πλησίαζαν, παίρνοντας τις σωστές επιλογές στην επίθεση και κλείνοντας καλά τους διαδρόμους στην άμυνα. "Κλειδί" το μηδέν πίσω στο τελευταίο οκτάλεπτο χάρη και στις εξαιρετικές επεμβάσεις της Χρυσής Διαμαντοπούλου.

Η Ρωσία προηγήθηκε με 3-0 χάρη σε ισάριθμα γκολ της Λισούνοβα, όμως οι Ελληνίδες παίκτριες αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 3-3. Η Λισούνοβα με νέο γκολ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα της, η Τσουκαλά ισοφάρισε, όμως οι Ρωσίδες βρήκαν λύσεις στην επίθεση και έκλεισαν το ημίχρονο στο +2, 7-5. Η Ιβάνοβα ανέλαβε την "σκυτάλη" με τρία σερί γκολ.

Στο 9-6 υπέρ των αντιπάλων μας, φάνηκε πως δεν υπήρχε γυρισμός. Εντούτοις, με "όπλο" την άμυνα η Εθνική μας άρχισε να "ροκανίζει" την διαφορά και με τις Ασημάκη, Πλευρίτου και Ρουμπέση ισοφάρισε σε 9-9, που έμεινε ως το τέλος. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί η Ελλάδα επιβλήθηκε με 4-3 και πήρε τελικά την 5η θέση στο τουρνουά.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 2-2, 2-0

Πέναλτι: 4-3 (Ρουμπέση, Αβραμίδου, Τσουκαλά, Μανωλιουδάκη {δοκάρι}, Πλευρίτου / Προκοφίεβα, Λισούνοβα, Ιβάνοβα {απόκρουση Διαμαντοπούλου}, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα {δοκάρι})

Ρωσία: Λισούνοβα 4, Ιβάνοβα 3, Τιμοφέεβα, Σιμάνοβιτς.

Ελλάδα: Ελ. Πλευρίτου 3, Μανωλιουδάκη 2, Ασημάκη 2, Τσουκαλά, Ρουμπέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ