ΠΟΛΟ

Η επιστροφή των "11"

Η επιστροφή των "11"
INTIME SPORTS

Οι έντεκα διεθνείς που είχαν κατέβει σε αποχή από την προετοιμασία της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τέθηκαν ξανά στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Σάκη Κεχαγιά

Όταν υπάρχει θέληση... Οι έντεκα διεθνείς πολίστες που απείχαν από την προετοιμασία της εθνικής ανδρών για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέληξαν σε συμφωνία με τους διοικούντες την κολυμβητική ομοσπονδία για τα οδοιπορικά και των οφειλών.

Έτσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς θα έχει ξανά στη διάθεση του το βασικό κορμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δύο εβδομάδες μετά τη "ρήξη" και την απόφαση των διεθνών να κάνουν αποχή.

Θα ενταχθούν στην προετοιμασία την Πέμπτη (29/5) το απόγευμα, ενώ ευχαρίστησαν και τους συναθλητές τους που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σάκη Κεχαγιά και δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία σε ένδειξη συμπαράστασης.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 26 Ιουλίου στη Βουδαπέστη. Αντίπαλοι μας στον όμιλο είναι το Μαυροβούνιο, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Γεωργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στα γραφεία της ΚΟΕ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Δημήτρη Διαθεσόπουλο αλλά και τους κυρίους Ξιάρχο, Αρώνη, Γιακουμάτο, και Σπηλιωτόπουλο κι έπειτα από συζήτηση που διήρκεσε 2 περίπου ώρες, η πλευρά της ΚΟΕ δεσμεύτηκε απέναντί μας για τα παρακάτω:

1) Μικρή αύξηση των οδοιπορικών και πριμ στόχων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

2) Επανεξέταση του θέματος του ύψους των οφειλών από το 2012.

3) Η αποπληρωμή των φετινών οδοιπορικών να γίνει μέχρι τις 31/12/2014.

Από την πλευρά μας κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτείναμε και κάποιες επιπλέον αλλαγές μέσω των οποίων κατά την άποψή μας θα μπορέσουν να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα παρόμοια με αυτά που παρουσιάστηκαν και παρουσιάζονταν μέχρι τώρα και πιο συγκεκριμένα:

* Ο υπολογισμός του ύψους των οδοιπορικών να γίνεται ανά προπόνηση έτσι ώστε η ΚΟΕ να μπορεί να προσαρμόζει την ποιότητα αλλά και τη χρονική διάρκεια της προετοιμασίας ανάλογα με τα οικονομικά της δεδομένα.

* Στον υπολογισμό του συνολικού ύψους των οδοιπορικών να συμπεριλαμβάνονται κλιμακωτά και κάποια πριμ τα οποία θα συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων αγωνιστικών στόχων

Και για τις δύο αυτές προτάσεις μας, πήραμε δεσμεύσεις πως θα συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ της ΚΟΕ.

Έπειτα από τα παραπάνω από την πλευρά μας αναγνωρίσαμε τη διάθεση και την πρόθεση από την πλευρά της ΚΟΕ να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. Ως εκ τούτου προτάσσοντας το καλό της εθνικής ομάδας και κατ’επέκταση της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης, που αποτελεί την κοινή επιδίωξη όλων μας, αποφασίσαμε να θέσουμε τους εαυτούς μας ξανά στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή και να επαναεκινήσουμε τις προπονήσεις από την ερχόμενη Πέμπτη.

Επίσης θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους συναθλητές μας οι οποίοι αναγνωρίζοντας τους δίκαιους και εύλογους λόγους της αποχής μας, ένιωσαν την ανάγκη να ταχθούν υπέρ μας, με τη στάση τους να αποχωρήσουν από την προετοιμασία ενώ είχαν κληθεί στη θέση μας. Θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε πως ήδη έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία και θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες τις ενέργειες ώστε η στάση τους, η οποία τους τιμά ως προσωπικότητες και φανερώνει το ηθικό ανάστημα το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζει όσους φέρουν το εθνόσημο κι εκπροσωπούν την Ελλάδα, να μην αποτελέσει αφορμή αποκλεισμού τους από τις κλήσεις της εθνικής ομάδας στο μέλλον. Αυτό όπως ήδη διαπιστώσαμε, αποτελεί άλλωστε και την πρόθεση των υπευθύνων οι οποίοι αναγνωρίζουν τη δυσκολία της θέσης στην οποία αρκετοί συναθλητές μας παρά τη θέλησή τους επήλθαν.

Τέλος νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον υφυπουργό κο Γιάννη Ανδριανό για την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα μας και την αμεσότητα που επέδειξε τόσο στο να μας ακούσει όσο και στο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος.

Μετά τιμής,

Οι αθλητές της εθνικής ομάδας"

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

1) ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

2) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

3) ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

4) ΓΟΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

5) ΔΕΛΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

6) ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

7) ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

8) ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

9) ΠΟΝΤΙΚΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

10) ΤΣΑΛΚΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

11) ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ