ΠΟΛΟ

Γερόλυμου: "Πάμε για να το πάρουμε"

Γερόλυμου: "Πάμε για να το πάρουμε"
INTIME SPORTS

H Βουλιαγμένη ταξίδεψε στη Λιγουρία με το βάρος του φαβορί για την κατάκτηση του LEN Trophy. Η Αγγελική Γερόλυμου αποδέχεται το... βάρος όπως είπε στο Sport24.gr.

Ανήμερα της 5ης επετείου από την κατάκτηση του Champions Cup στην Κέρκυρα, η Βουλιαγμένη θα επιχειρήσει τη Μεγάλη Παρασκευή (9/4, 20.30, live streaming από το κανάλι της LEN) να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του LEN Trophy στην Ιμπέρια.

Αντίπαλος της είναι η κυπελλούχος Ιταλία και πρώτη στην κανονική περίοδο του... καμπιονάτο, η Πάντοβα, το αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Δέκα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που η Βουλιαγμένη έπαιξε σε Final-4 LEN Trophy, όταν ηττήθηκε από την Ορτίτζια Συρακουσών. Η Αγγελική Γερόλυμου πήγε στο Λαιμό, δύο χρόνια μετά, το 2007 και έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Βουλιαγμένης και της εθνικής γυναικών. Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα.

" Δεν είμαστε πρωτάρες, αλλά πάντοτε υπάρχει η σχετική αγωνία πριν από τη διεξαγωγή ενός Final-4. Όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, τον τίτλο. Έχουμε δυνατότητες, πιστεύω πως σαν ομάδα είμαστε καλύτερη. Πηγαίνουμε στην Ιμπέρια για να πάρουμε τον τίτλο. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία.

Γερόλυμου: "Πάμε για να το πάρουμε"

Η αφίσα της διοργάνωσης

Έτσι κι αλλιώς η Βουλιαγμένη με δύο τίτλους πρωταθλήτριας Ευρώπης, μόνιμη παρουσία στα Final-4 και τις παίκτριες που έχει στο ρόστερ της, έχει το χαρακτήρα του φαβορί.

" Έχουμε δει κάποια video της Πάντοβα. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Υπάρχει άγχος όταν είσαι καλύτερος. Η Πάντοβα έχει κάποιες γνωστές παίκτριες, είναι μια καθαρά ιταλική ομάδα, παίζει άναρχο πόλο με αυτή την άμυνα στον ανάμεσα που παίζουν οι Ιταλοί. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό.

Με την Ιμπέρια είχαμε παίξει το 2014 (σ.σ. η Βουλιαγμένη την είχε νικήσει στον ημιτελικό του Euro League στο Σαμπαντέλ) και τη Ζέντες την είδαμε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό". Ο δεύτερος ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 22.00.

Αν όλα πάνε καλά στα ημιτελικά, η Βουλιαγμένη θα επιχειρήσει να κρατήσει το LEN Trophy στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο (11/4, 22.00) μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Φλωρεντία το 2014.

" Υπήρξε μεγάλη στεναχώρια για τον αποκλεισμό από την Κίρισι. Θέλαμε να παίξουμε ξανά στο καλό Final-4, τουλάχιστον παρηγοριόμαστε με την πιθανότητα κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Όμως οι υπόλοιπες ομάδες που πήγαν στο Final-4 της Euro League έχουν ξένες, πολυτέλεια που δεν έχει η Βουλιαγμένη".

Στα 32 της χρόνια η Αγγελική είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ομάδα μετά την Άντι Μελιδώνη και την Αντιγόνη Ρουμπέση. " Τουλάχιστον συνεχίζεται το ευρωπαϊκό ταξίδι, είναι επιτυχία για την ομάδα μας. Έχει βαρύ σκουφάκι η Βουλιαγμένη, είναι ομάδα τελικών και βλέπουμε με πόση διάθεση παίζουν φέτος οι νέες μας παίκτριες, το βάρος που σηκώνουν στις πλάτες τους όπως η Έλενα Ξενάκη (σ.σ. η μοναδική φουνταριστός) και η Ιωάννα Χυδηριώτη. Αυτή είναι η "μαγεία" του αθλητισμού, η "μαγεία" της συνέχειας".

Oι ευρωπαϊκοί τίτλοι της Βουλιαγμένης

2003 LEN Trophy

2009 Champions Cup

2009 Super Cup Ευρώπης

2010 Champions Cup

2010 Super Cup Ευρώπης

Η Αγγελική είχε ίωση τις προηγούμενες μέρες. Δεν έλειψε όμως από τις προπονήσεις, ούτε από τις υποχρεώσεις της. "Εμείς δεν κερδίζουμε εκατομμύρια, παίζουμε πόλο γιατί το αγαπάμε. Είμαι όλη μέρα στο δρόμο. Απολαμβάνω αυτό που κάνω".

Πέρα από τη δημόσια υπηρεσία που εργάζεται η διεθνής περιφερειακός, έχει το outdoor street workout στο Ζάππειο, το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο που δημιούργησε μαζί με τη συνεργάτιδα της, την Τόνια Γουνιτσιώτη.

" Η Τόνια με βοηθάει πολύ και βρίσκεται εκεί τις περισσότερες ώρες. Φέτος έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα. Συνδυάζουμε τον πρωταθλητισμό με το ακαδημαϊκό κομμάτι, ερχόμαστε να βοηθήσουμε στο σχολείο, στην προπόνηση. Το feedback είναι θετικό. Έχουμε οκτώ παιδιά από τη Βουλιαγμένη, τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Οι αθλητές που πηγαίνουν σχολείο δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα της διπλής προπόνησης που είχαμε εμείς. Εκεί ερχόμαστε να τους βοηθήσουμε εμείς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ