ΠΟΛΟ

Φουλ για μετάλλιο η Ελλάδα, κέρδισε 11-10 τη Ρωσία στα πέναλτι

Φουλ για μετάλλιο η Ελλάδα, κέρδισε 11-10 τη Ρωσία στα πέναλτι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό η Εθνική γυναικών στο πόλο επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Ρωσίας με 11-10 στα πέναλτι αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη. Τρομερή η Ελευθεριάδου.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε η Εθνική γυναικών στο πόλο και έβαλε πλώρη για ένα μετάλλιο.

Σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό Ελλάδα και Ρωσία αναδείχτηκαν ισόπαλες στη κανονική διάρκεια 6-6 και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι με την Ελλάδα να νικάει με 5-4 και να περνάει στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Χρήστου Μορφέση θα βρει απέναντι της την Τετάρτη μια εκ των Γαλλία ή Ισπανία θέλοντας την πρόκριση που την φέρει αγκαλιά με το μετάλλιο.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη με την Ρωσία να είναι μπροστά στο πρώτο οκτάλεπτο και την Ελλάδα να κάνει την αντεπίθεση της στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο πετυχαίνοντας τέσσερα σερί γκολ.

Λίγο έλειψε όμως να χάσει δικό της παιχνίδι καθώς η Ρωσία με την Προκοφίεβα έφτασε στο να πάρει ξανά το προβάδισμα με τέσσερα συνεχόμενα γκολ και έφτασε στο 5-4.

Σε εκείνο το σημείο μίλησε η Ελευθεριάδου που με δυο δικά της γκολ έβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ. Λίγο πριν το τέλος η Ρωσία ισοφάρισε με την Γκορμπούνουβα και η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 6-6.

Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι που είχε ως εξής:

Προκοφίεβα 1-0
Ε. Πλευρίτου 1-1
Σερζάντοβα δοκάρι
Αβραμίδου 2-1
Καρίμοβα 2-2
Τσουκαλά 3-2
Γκορμπούνουβα 3-3
Ελευθεράδου 4-3
Σιμάνοβιτς 4-4
Ξενάκη 5-4

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-0, 2-2, 2-3, 5-4 (πέναλτι)

Ελλάδα: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδιριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 2, Ξενάκη

Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλιάντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα, Κούρζινα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουκ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ