ΠΟΛΟ

Εύκολα Ολυμπιακός και Παλαιό Φάληρο, άλωσε το Ποσειδώνιο ο Εθνικός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΝΟΠ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΝΟΠ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εξασφάλισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού μετά τη νίκη με 19-2 κόντρα στο Ν.Ο. Πατρών. Πρόκριση για Γλυφάδα, Χίο, Εθνικό, ΝΟΒ, Παλαιό Φάληρο και Πανιώνιο.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εξασφάλισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού μετά την άνετη νίκη με 19-2 κόντρα στο Ν.Ο. Πατρών στο Κολυμβητήριο "Αντ. Πέπανος".

Οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές, αφού δεν ταξίδεψαν στην Πάτρα οι Γιόζιπ Πάβιτς, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Άντρο Μπούσλιε, Βαγγέλης Δελακάς, Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Μυλωνάκης, Κώστας Μουρίκης, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και έκαμψαν με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση των Πατρινών.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση με το Ν.Ο. Πατρών αναδείχθηκε ο Σπύρος Γαβαλάς με 5 τέρματα. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των "ερυθρόλευκων" είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (16/12, 15:30) με αντίπαλο το Φάληρο στο Παπαστράτειο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 0-7, 0-5, 1-3, 1-4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Γαβαλάς 5, Δερβίσης 4, Γούνας 3, Γενηδουνιάς 3, Νικολαϊδης 2, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας 1,Χαλυβόπουλος, Δαλμάρας,

Ν.Ο. Πατρών: Λιμαράκης, Καρβουντζής 1, Ζερνιώτης 1, Τάτσιος, Χαλιώτης, Κανελλόπουλος, Ανδρικόπουλος, Αθανασόπουλος, Φύκουρας, Καραβιώτης, Πατρινός, Γκότσης, Βικάτος, Ορφανός, Κοκμοτός

ΠΕΡΑΣΕ Η ΓΛΥΦΑΔΑ

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά εξασφάλισε και η Γλυφάδα, που επικράτησε με 9-6 των Χανίων. Οι Γλυφαδιώτες πήραν σημαντικό προβάδισμα από το δεύτερο οκτάλεπτο, προηγήθηκαν ακόμα και με 5-1 και κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό και να κρατήσουν τη νίκη μέχρι το φινάλε και το τελικό προβάδισμα υπέρ τους.

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-3, 3-3, 2-1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Χάλαρης, Πολύζος, Παπαδόπουλος Τρ., Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλαγράκης 1, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης 1, Κατσουλάκης 2, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης 1, Πολυγεώργης, Παπαμανωλιουδάκης 1, Αποστολάκης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τζελάτης, Παπανικολάου 1, Παπασηφάκης 1, Παπαναστασίου 6, Γιαννόπουλος 1, Ρομπόπουλος 1, Χατζηγούλας, Αλβέρτης, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης, Σαλτέρης.

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΧΙΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Συγκλονιστική εξέλιξη και φινάλε είχε ο αγώνας της Α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, ανάμεσα στον ΝΟ Χίου και τον Απόλλων Σμύρνης, που κρίθηκε στα πέναλτι με συνολικό σκορ 14-13 υπέρ των Χιωτών, που πήραν και την πρόκριση στους "8" και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους με 16-13 στο προ ημερών μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α1.

Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 10-10 και ήταν συναρπαστικός. Ο ΝΟ Χίου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και βρέθηκε να προηγείται με 5-0, αλλά στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου (ημίχρονο) ο Απόλλων μείωσε σε 5-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7-2 στην τρίτη περίοδο, αλλά οι Απολλωνιστές βρήκαν ψυχικά αποθέματα, έκαναν ένα επιμέρους 4-1 και μείωσαν στο τέλος του τρίτου σε 8-6, ενώ στις αρχές του τέταρτου ισοφάρισαν σε 8-8.

Οι Χιώτες, όμως, πέτυχαν ένα σερί 2-0 με τους Καρακάση και Ρουστάμοφ και προηγήθηκαν 10-8, στο 1.40 πριν από το φινάλε. Όμως, δύο γκολ που πέτυχαν οι Γιαννουρής και Λ. Μαυρωτάς έφεραν την ισοφάριση (22 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη). Ο ΝΟ Χίου έχασε την τελευταία επίθεση με παραπάνω και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί οι Χιώτες ήταν απόλυτα εύστοχοι στα τέσσερα πρώτα, ενώ για τους Απολλωνιστές αστόχησαν οι Δ. Δερμιτζάκης και Γιαννουρής, κι έτσι έγινε το 4-3 και το τελικό 14-13, που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της μαστίχας. Στον πάγκο του ΝΟ Χίου ήταν ο Μάκης Μικέδης λόγω τιμωρίας του Μιχάλη Λαζαρίδη.

Οκτάλεπτα: 3-0, 2-2, 3-4, 2-4, πέν. 4-3

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Μικέδης): Καραμπέτσος, Μόκας, Ρουστάμοφ 4, Τεσάνοβιτς 1, Καλαργυρός, Καρακάσης 2, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 3, Παπούκας 2, Σωτηράκης, Καλογεράκος 1, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Σωτηριανός, Καζάζης 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ. 2, Γιαννουρής 1, Φωκάς 1, Μοσκόφ 1, Καλιοράκης 1, Παπαδόπουλος Γ. 1, Λέικτς 1, Παπάκος 2, Δερμιτζάκης Δ. 2, Δερμιτζάκης Χρ. 1, Καστανάκης.

ΑΛΩΣΕ ΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ

Ο Εθνικός πέρασε και πάλι νικηφόρα από το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, αφού μετά την επικράτησή του στο πρωτάθλημα πριν από περίπου ενάμιση μήνα, νίκησε τον ΠΑΟΚ και για το Κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση Ανδρών, με 9-5, τον απέκλεισε και πέρασε εκείνος στη φάση των "8".

Η ομάδα του Κουντουδιού πήρε ένα προβάδισμα ενός γκολ από το δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά με ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο έκανε και τη διαφορά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Οκτάλεπτα:2-2, 0-1, 2-2, 1-4.

ΠΑΟΚ(Πάνος Βέργος): Σιορδίλης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Προσινικλής Ν., Κουλούρης 1, Νάνος, Τσαλακούδης 1, Μουρατίδης 1, Παυλίδης, Μαξίμοβιτς 1, Τίγκας, Προσινικλής Π., Γαλανίδης, Τάτσης, Μπόλκας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ(Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν. 1, Χονδροκούκης, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 2, Καρούντζος 1, Φώσκολος 1, Μπεριστιάνος 3, Μανθογιάννης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Τα βρήκε σκούρα ο Πανιώνιος με τον ΟΦΗ στο μεταξύ τους παιχνίδι για την Α' (Προκριματική) φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, αλλά πήρε τη νίκη - πρόκριση στους "8" με 8-7, στο τελευταίο οκτάλεπτο με ανατροπή, την οποία πέτυχε με δύο γκολ του Γιώργου Καλαϊτζή (ΦΩΤΟ), ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα (πέτυχε συνολικά 4).

Ο ΟΦΗ, με κορυφαίο τον Παναγιώτη Κλήμο, κατάφερε να έχει προβάδισμα από το ξεκίνημα, μέχρι και το 6-7, αλλά ο Καλαϊτζής, στο 3.44 πριν από τη λήξη του αγώνα ισοφάρισε σε 7-7 και στο 2.38 πέτυχε το νικητήριο γκολ που τον έστειλε στην επόμενη φάση.

Οκτάλεπτα:0-2, 3-2, 2-2, 3-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Περοόπουλος, Κουτσιαλής 1, Μπργκούλιαν, 2 Κουλιεράκης 1, Καλαϊτζής 4, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος, Μαντής, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος.

ΟΦΗ(Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Σιράπογλου, Τσικβινίτζε, Βασιλάκης, Γεωργόπουλος 1, Ζαχάια, Πίσσας 1, Αλάτσης, Κλήμος 4, Γιγουρτάκης, Καλής.

ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Το Παλαιό Φάληρο ήταν φυσικά το φαβορί, επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό και νίκησε εύκολα τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης με 14-4, στο μεταξύ τους αγώνα της Α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας και την πρόκριση στους "8".

Στις εξέδρες του κολυμβητηρίου, όμως, υπήρξε πανηγυρική ατμόσφαιρά από τους οπαδούς του ΟΦΘ που τις είχαν κατακλύσει και χαιρόταν και γιόρταζαν, με ιαχές, κόρνες και ταμπούρλα, για την επιστροφή της ομάδας τους σε μια μεγάλη διοργάνωση, τη δεύτερη τη τάξει στο εσωτερικό, μετά από πολλά χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι θα αγωνιστούν στην Α2 Ανδρών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Φαληριώτες έλεγξαν από την αρχή τον αγώνα και σε ρυθμούς ρελαντί έφτασαν στη νίκη και στη μεγάλη διαφορά.

Οκτάλεπτα:1-2, 2-4, 1-4, 0-4.

ΟΦΘ(Αρ. Κορίτσας): Φοροτζίδης Ρ., Πουλής, Κίσσας, Αλιχανίδης Αβρ. 3, Τζαμτζής, Φοροτζίδης Χρ., Παυλίδης Ευ., Τερτιρόπουλος, Αλιχανίδης Β., Ζαρκαντζάς, Ταβακόπουλος, Βαχαρέλης 1, Σταύρου, Λεμπεκλής, Μπεσλίδης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ(Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 3, Κάκαρης 1, Αθανασίου 1, Τσαχιλίδης 1, Τρούλος 3, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι. 2, Κατσαγούνος, Λιαπάκης 2.

ΑΝΕΤΑ Ο ΝΟΒ

Ο κάτοχος του τίτλου ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε με περίπατο και με το εντυπωσιακό σκορ 26-3 τον Νηρέα Χαλανδρίου (ομάδα Α2 κατηγορίας), στον μεταξύ τους αγώνα που έκλεισε το πρόγραμμα της Α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, στο κολυμβητήριο του Λαιμού και έτσι προκρίθηκε εύκολα στους "8".

Ο Λούδης χρησιμοποίησε πολλούς από τους νεαρούς παίκτες του για μεγάλο διάστημα στο αγώνα.

Οκτάλεπτα:5-0, 9-2, 5-0, 7-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ(Κώστας Λούδης): Κουρουβάνης Δ., Κοπελιάδης, Τσαταλιός 1, Κουρουβάνης Ν., Χρυσοσπάθης 2, Γούβης 2, Ηλιόπουλος 3, Καπετανάκης, Ποντικέας 3, Καπότσης 2, Γκιουβέτσης 4, Σολανάκης 4, Ζερδεβάς, Δήμου 5, Καλογερόπουλος.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ(Παναγιώτης Ζυμβραγάκης): Βυθούλκας, Βούλας, Κουτουβάκης, Κωσταντόπουλος Κ. 2, Βαρελάκης, Κοττάς, Κοκκωνάκης 1, Βαλοδήμος, Τσολακίδης, Σιάρκος, Βαρατάσης, Κροκίδας, Τράπαλης, Αμπάσι, Κονταλέξης.

***Χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση έχει περάσει ο Υδραϊκός.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ