ΠΟΛΟ

Επίδειξη ανωτερότητας και τώρα η Ισπανία

Επίδειξη ανωτερότητας και τώρα η Ισπανία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών άντεξε στο ξύλο των Ρουμάνων και με τον Φουντούλη να σκοράρει από παντού επιβλήθηκε με 15-9 και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στα προημιτελικά.

Το έργο της Εθνικής πριν από την αναμέτρηση με τη Ρουμανία έμοιαζε εύκολο. Τελικά αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη αν και χρειάστηκε οι διεθνείς να αποδείξουν ότι διαθέτουν "ατσάλινα" νεύρα στις προκλήσεις των Ρουμάνων.

Το τελικό 15-9 είναι μάλλον κολακευτικό για τους τυπικά γηπεδούχους αφού οι παίκτες του Βλάχου τράβηξαν χειρόφρενο στο τέταρτο οκτάλεπτο και αυτό τους επέτρεψε να μαζέψουν το σκορ.

Άλλωστε, ήταν φυσιολογικό οι διεθνείς να κρατήσουν δυνάμεις αφού ουσιαστικά είχαν καθαρίσει το ματς και το μόνο που κοιτούσαν ήταν να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το μεγάλο ματς για την Ελλάδα είναι στις 19.45 της Δευτέρας (18/1) όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Ισπανοί πέρασαν εύκολα το Σάββατο (16/1) το εμπόδιο της αδύναμης Μάλτας με 14-3 και δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Το ματς: Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Ρουμάνους να έχουν ξεκάθαρο στόχο να εκνευρίσουν τους διεθνείς μας.

Σε πρώτη φάση δεν το κατάφεραν με τον Φουντούλη να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην εθνική. Οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν με δύο τέρμα του Γκιόργκε, με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 5-3 υπέρ της εθνικής.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο δεν είδαμε πόλο, αλλά ξύλο. Οι Ρουμάνοι με πρωταγωνιστή τον έμπειρο Ράντου έκαναν ότι μπορούσαν για να εκνευρίσουν τους παίκτες μας και αυτό έφερε την αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Δερβίση. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα ανέβασε στροφές και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον αγώνα. Φουντούλης και Γούνας πέτυχαν τα δέκα από τα δεκαπέντε γκολ της Εθνικής.

Από τη Ρουμανία ο μόνος που πάλεψε ήταν ο Γκιόργκε που πέτυχε πέντε γκολ.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ρουμανία - Ελλάδα 9-15

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-5, 1-4, 2-1

Ρουμανία: Γκιόργκε 5, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2

Ελλάδα: Φουντούλης 6, Γούνας 4, Γενηδουνιάς 1, Μυλωνάκης 1, Κολόμβος 1, Αφρουδάκης 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ