ΠΟΛΟ

Eπανεκλογή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον Διαθεσόπουλο

Eπανεκλογή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον Διαθεσόπουλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με πανηγυρικό τρόπο επανεκλέχθηκε στο Bureau της Len και στη θέση του Αντιπροέδρου της εκ νέου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Μαζί με τον επίσης επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάολο Μπαρέλι, τον Γενικό Γραμματέα Ντέιβιντ Σπαρκς και τον Ταμία Τάμας Γκιάρφας, θα μετέχει – όπως και τώρα – στο Bureau της Fina.

Ο Ιταλός, Πάολο Μπαρέλι κέρδισε τον αντίπαλο του Ολλανδό, Έρικ φαν Χαϊνίγκεν, με ψήφους 77 έναντι 27, από τους εκπροσώπους των 52 Εθνικών Ομοσπονδιών της Ευρώπης που παραβρέθηκαν και πήραν μέρος στη Γενική Συνέλευση της Len, σήμερα στο Λονδίνο.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο (Bureau) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το διάστημα 2016-2020, όπως προέκυψε από τις σημερινές εκλογές:

Πρόεδρος: Πάολο Μπαρέλι (ΙΤΑΛΙΑ)

Αντιπρόεδροι: Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ), Σβεν βον Χολστ (ΣΟΥΗΔΙΑ), Φράνσις Λυσέ (ΓΑΛΛΙΑ), Κρίστα Τάιλ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Αντρέι Βλασκόφ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ)

Γενικός Γραμματέας: Ντέιβιντ Σπαρκς (ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

Ταμίας: Τάμας Γκιάρφας (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)

Μέλη: Φερνάντο Καρπένα (ΙΣΠΑΝΙΑ), Τζόι Καρουάνα Κουράν (ΜΑΛΤΑ), Περ Ρουνε Έκνις (ΝΟΡΒΗΓΙΑ), Πία Χόλμεν (ΔΑΝΙΑ), Γέρζι Κοβάλσκι (ΠΟΛΩΝΙΑ), Αχμέτ Μαζάρ Μποζντογκάν (ΤΟΥΡΚΙΑ), Αλεκσάντερ Σόσταρ (ΣΕΡΒΙΑ), Μάρκο Στακιότι (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ), Νόαμ Ζβι (ΙΣΡΑΗΛ).

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η εκλογή του νομικού Μιχάλη Διαθεσόπουλου στην Δικαστική Επιτροπή της LEN (η μοναδική από τις Επιτροπές που εκλέχθηκε από σήμερα), μετά από πρόταση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Η ανάδειξη και συγκρότηση των υπολοίπων Επιτροπών θα γίνει το προσεχές Σάββατο 14/5. Υποψήφιοι από ελληνικής πλευράς και σίγουροι για την εκλογή τους, μετά από πρόταση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, είναι: Ο Κυριάκος Νανούσος, που προορίζεται και πάλι για πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής, η Γωγώ Φυρίγου για την Τεχνική Επιτροπή των Καταδύσεων, η Μαρία Θηβαίου στην Τεχνική Επιτροπή Συγχρονισμένης Κολύμβησης (και οι τρεις θα επανακλεγούν), ενώ το νέο πρόσωπο, που προτείνεται ως μέλος για την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης, είναι ο διεθνής διαιτητής Νίκος Σταυρόπουλος, που αποχώρησε πρόσφατα από την ενεργό δράση.

Βραβεύτηκε η Φυρίγου - Τα επίτιμα μέλη των επιτροπών

Η μέχρι τώρα πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής των Καταδύσεων (και πιθανότατα και νέα) Γωγώ Φυρίγου – Κόνσολο βραβεύτηκε με το ειδικό χρυσό "pin" για την προσφορά της. Επίτιμα μέλη των Τεχνικών Επιτροπών ορίστηκαν οι Σόρεν Κόρμπο (Κολύμβηση), Χαλούκ Τοϊγκάρλι (Υδατοσφαίριση), Ρέι Κένταλ (Συγχρονισμένη).

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ