ΠΟΛΟ

Εκτός εθνικής και ο Μυλωνάκης

Εκτός εθνικής και ο Μυλωνάκης

Ο Μανώλης Μυλωνάκης έθεσε εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, ενημερώνοντας προπονητή και συμπαίκτες στην προπόνηση.

Σαν τους δέκα μικρούς νέγρους της Αγκάθα Κρίστι, έτσι... εξαφανίζονται ένας ένας οι παίκτες της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Μετά τον αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη ήρθε η σειρά του Μανώλη Μυλωνάκη. Ο 29χρονος περιφερειακός του Ολυμπιακού ενημέρωσε τον ομοσπονδιακό προπονητή Σάκη Κεχαγιά πως αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Μυλωνάκης πήγε το πρωί στην προπόνηση της εθνικής ομάδας και ενημέρωσε προπονητή και συμπαίκτες για την απόφαση του. Ένας από τους καλύτερους Έλληνες πολίστες με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την απόφαση του.

Σε δήλωση του στην ιστοσελίδα waterpololive μίλησε για έλλειψη σωστής συμπεριφοράς από την πλευρά του προπονητή:

" Σταματάω από την εθνική ομάδα Το ανακοίνωσα στον προπονητή σήμερα το πρωί. Οι λόγοι της αποχώρησης μου είναι συγκριμένοι. Καταρχάς η έλλειψη σωστής συμπεριφοράς προς όλους του παίκτες, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Συνέβη και επαναλήφθηκε αρκετές ακόμη φόρες από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του. Κλείνοντας, θέλω να πω επίσης, μόνο σωστός δεν ήταν ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στον αρχηγό της εθνικής ομάδας, Χρήστο Αφρουδάκη".

Ένα 24ωρο νωρίτερα είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του αρχηγού Χρήστου Αφρουδάκη πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα όσο θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο Κεχαγιάς, αφήνοντας αιχμές εναντίον της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

Ο αγώνας φυσικά για το World League με αντίπαλο τη Ρουμανία την ερχόμενη Τρίτη (18/11) περνάει πλέον σε δεύτερη μοίρα. Βρισκόμαστε ξανά εν μέσω κρίσης στην ελληνική υδατοσφαίριση με επίκεντρο και πάλι την εθνική ομάδα.

Μόλις τον περασμένο Μάιο έντεκα διεθνείς είχαν κατέβει σε αποχή μετά από διαφωνία με τη διοίκηση της ομοσπονδίας για τη μεγάλη διάρκεια της προετοιμασίας. Τελικά οι διεθνείς επέστρεψαν στην προετοιμασία και αγωνίστηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ανάμεσα στους... αποστάτες βρίσκονταν ο Αφρουδάκης, ο Μυλωνάκης και οι άλλοι δύο πολίστες που δεν κλήθηκαν από τον Κεχαγιά για τον αγώνα με τη Ρουμανία, ο Κώστας Τσαλκάνης και ο Βαγγέλης Δελακάς, βασικά στελέχη της εθνικής ομάδας.

Κι αν η κολυμβητική ομοσπονδία δεν πήρε θέση στην σκληρή ανακοίνωση του Αφρουδάκη, ίσως να αναγκαστεί να το κάνει τις επόμενες ώρες, δίνοντας και το όνομα του αντικαταστάτη του Μυλωνάκη στην 13άδα της πρεμιέρας στο World League.

Προς το παρόν στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι οι: Κώστας Γαλανίδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κυριάκος Ποντικέας, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Γούνας, Γιώργος Δερβίσης, Μανώλης Ζερδεβάς, Μάριος Καπότσης, Δημήτρης Τίγκας, Κωνσταντίνος Γούβης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Γρηγόρης Καπετανάκης, Στέφανος Γαλανόπουλος, Μανώλης Πρέκας, Μανώλης Σολανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ