ΠΟΛΟ

"Δεν θα το χάναμε"

"Δεν θα το χάναμε"
INTIME SPORTS

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου είχε σκεφτεί πως και ο πέμπτος τελικός θα πήγαινε στα πέναλτι και απαντάει τι θα κάνει όταν θα τεθεί αντιμέτωπη με την... Ελληνίδα πλέον Μπάρμπαρα Μπούικα.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου έκανε ντεμπούτο ως βασική τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό σε ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη. Ήταν μόλις 16 χρονών και μάζεψε τέσσερις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα μετά από εκτέλεση πέναλτι των αντιπάλων της. Φέτος, στα 19 της χρόνια πλέον, πήρε το... αίμα της πίσω.

Απέκρουσε τέσσερα πέναλτι, δύο την Παρασκευή και δύο το Σάββατο στο τέταρτο και στον πέμπτο τελικό αντίστοιχα. Στον Λαιμό είπε "όχι" στην Αγγελική Γερόλυμου και στη Χριστίνα Τσουκαλά. Θα έκανε ό,τι περνούσε από τα μακριά χέρια της για να ολοκληρώσει όπως έπρεπε για τον Ολυμπιακό την ονειρεμένη φετινή σεζόν.

" Στον τελικό της Παρασκευής είχαμε άγχος. Έπρεπε να νικήσουμε. Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τα ατομικά λάθη. Δείξαμε το χαρακτήρα μας ως ομάδα γυρίζοντας μια διαφορά τριών γκολ με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη, ομάδα με μεγαλύτερη πείρα. Όσο για τα πέναλτι; Επιμένω πως είναι 50-50, μια ρώσικη ρουλέτα. Απέκρουσα δυο πέναλτι, αύριο μπορεί να το... φάω το πέναλτι. Μετά τον τελικό της Παρασκευής το συζητούσαμε όλα τα κορίτσια μεταξύ μας. Δεν θα το χάναμε με τίποτα το πρωτάθλημα", περιέγραψε η Χρυσή σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Sport24.gr.

Κι αν μέχρι την περσινή σεζόν οι ομάδες είχαν την παράταση για να προετοιμαστούν για τα πέναλτι, η αλλαγή των κανονισμών μας φέρνει κατευθείαν στα πέναλτι μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Η Χρυσή το είχε... υποψιαστεί πως θα έκανε υπερωρία κάτω από την εστία της.

"Δεν θα το χάναμε"
INTIME SPORTS

" Το είχα σκεφτεί αρκετές φορές μετά την Παρασκευή. Ήμουν ήρεμη γιατί καταλάβαινα πως μου είχαν τρομερή εμπιστοσύνη οι συμπαίκτριες μου. Έβλεπα τα πρόσωπα τους, παρακολουθούσαν με μεγάλη ψυχραιμία τη διαδικασία".

Μετά το LEN Trophy και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον τρόπο που ήρθε στο "κάστρο" της Βουλιαγμένης, η νεανική ομάδα του Ολυμπιακού μοιάζει σαν να... ενηλικιώθηκε. " Ξεκινήσαμε τη χρονιά ως μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας, έχοντας μόνο λίγες κοπέλες με μεγαλύτερη πείρα. Ζήσαμε πολλά, μάθαμε πολλά. Ολοκληρώσαμε τη σεζόν απόλυτα επιτυχημένα και ελπίζω πως και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ανάλογες επιτυχίες".

Από το 2011 η Χρυσή πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του γυναικείου πόλο σε εθνικό επίπεδο στη χώρα μας. "Αργυρή" πρωταθλήτρια Ευρώπης με τις γυναίκες στο Αϊντχόφεν πλέον βρίσκεται με τις συνομήλικες της και στην εθνική γυναικών. Η ίδια θεωρεί τον εαυτό της απλά "τυχερό", διατηρώντας τη σεμνότητα της.

"Δεν θα το χάναμε"
INTIME SPORTS

Κανένα παιδί δεν θέλει να παίζει τερματοφύλακας, ούτε και εκείνη ξεκίνησε με αυτό το όνειρο "όταν ξεκίνησα να παίζω στον Πανιώνιο έπαιζα μέσα. Ο προπονητής με έβαλε τερματοφύλακα λόγω του σωματότυπου, ψηλή με μακριά χέρια. Έμεινα εκεί". Ως "κυανέρυθρη" έκανε το ντεμπούτο της στην εθνική ομάδα των γυναικών το καλοκαίρι του 2011, αντικαθιστώντας τη Μαρία Τσουρή, την οποία διαδέχθηκε μήνες μετά και στον Ολυμπιακό.

Με την τερματοφύλακα της Βουλιαγμένης, Έλενα Κούβδου συνθέτουν το δίδυμο της εθνικής ομάδας. Στην ερώτηση για αν είναι έτοιμη να πιάσει πέναλτι της Μπάρμπαρα Μπούικα στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης (σ.σ. πρώτα από όλα η εθνική κληρώθηκε με τις Ουγγαρέζες στη φάση των ομίλων), η Χρυσή δίνει τη δική της απάντηση "πιστεύω πως τα πέναλτι είναι 50-50, ελπίζω πως αν το φάω δεν θα κρίνει το αποτέλεσμα. Η Μπάρμπαρα είναι μια πολύ καλή παίκτρια, βοήθησε πάρα πολύ και τους τελευταίους μήνες έχει γίνει ένα με την ομάδα, μια... Ελληνίδα που παίζει χρόνια μαζί μας. Πιστεύω πως χάρηκε πολύ την κατάκτηση του τίτλου".

"Δεν θα το χάναμε"
INTIME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ