ΠΟΛΟ

Ασημάκη: "Αυτή η κούπα θα γίνει δική μας"

Ασημάκη: "Αυτή η κούπα θα γίνει δική μας"
INTIME SPORTS

Για την επιστροφή της Βουλιαγμένης στον τελικό της Euro League, την κακή διαιτησία και τον τελικό με την οικοδέσποινα Σαμπαντέλ μίλησε η Αλεξάνδρα Ασημάκη στο Sport24.gr.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη δεν συνηθίζει να μένει πολλές φορές μακριά από το γκολ. Χάρη στην αντιαθλητική της άμυνα και την ανοχή των διαιτητών η Ιμπέρια κράτησε "άσφαιρη" τη διεθνή φουνταριστό, αλλά η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο το 2011 δεν θα... χαριστεί στη Σαμπαντέλ στον τελικό του Σαββάτου (12/4, 22.15).

" Καταφέραμε το στόχο μας που ήταν η επιστροφή στον τελικό. Τώρα πάμε για τον τίτλο και το ότι παίζουμε με την οικοδέσποινα αποτελεί κίνητρο για εμάς", σχολίασε στο Sport24.gr μετά την πρόκριση της Βουλιαγμένης στον τελικό για πέμπτη φορά.

"Περιμέναμε τη ζώνη ανάμεσα από τον Ιταλό προπονητή. Δεν ήταν καλό το παιχνίδι με την Ιμπέρια. Βοήθησαν και οι διαιτητές με τις αποβολές που έδιναν, επιτρέποντας στην Ιμπέρια να παίξει όπως ήθελε. Είμαστε καλύτερη ομάδα και καταφέραμε να νικήσουμε", πρόσθεσε η 25χρονη φουνταριστός, πρωταγωνίστρια σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Βουλιαγμένης από τον χαμένο τελικό του 2008 με την Οριτζόντε Κατάνια μέχρι και σήμερα.

Η Σαμπαντέλ διεκδικεί για δεύτερη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης μέσα στην έδρα της μετά το 2011. Πέρυσι στο Έγκερ οι Ισπανίδες απέκλεισαν από τα ημιτελικά τη Βουλιαγμένη του Κώστα Δήμου και στη συνέχεια κατέκτησαν τον τίτλο με αντίπαλο την Κίνεφ Κίρισι.

" Σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί η Σαμπαντέλ ως φαβορί, μιας και παίζει στην έδρα της. Όμως η Βουλιαγμένη είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Σαμπαντέλ έχει σπουδαίες παίκτριες, θα αγωνιστεί σε μια γεμάτη πισίνα. Η Βουλιαγμένη είναι έτοιμη να πανηγυρίσει και εδώ", κατέληξε η Ασημάκη.

Η Σαμπαντέλ, ένας όμιλος που ιδρύθηκε το 1916 και αριθμεί 30.000 μέλη, έχει στη σύνθεση της έξι πολίστριες, μέλη της "αργυρής" Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ισπανίας στις γυναίκες. Ξένες είναι η Αμερικανίδα "χρυσή" Ολυμπιονίκης, Μελίσα Σάιντεμαν και η σπουδαία Ουγγαρέζα Γκαμπριέλα Σουζ.

Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη της Βουλιαγμένης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ