ΠΟΛΟ

"Απείλησε" τη νίκη-όνειρο ο Ολυμπιακός

"Απείλησε" τη νίκη-όνειρο ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη σπουδαία Προ Ρέκο στο Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την ήττα με 12-8. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ανυσυχία στην πανίσχυρη Προ Ρέκο. Ο Ολυμπιακός το κατόρθωσε για τρία οκτάλεπτα, αλλά στο τέλος υπέκυψε με 12-8 για την 8η αγωνιστική του Α' Ομίλου του Champions League.

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα πρόκρισης στο Final-6 οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν με πάθος κόντρα στην πληρέστατη ιταλική ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3-1 παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού στην άμυνα, την ενέργεια που έβγαινε σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων.

Ο Μπλάι Μάλιαρακ που είχε αστοχήσει σε πέναλτι απέναντι στον Στέφανο Τεμπέστι στο πρώτο οκτάλεπτο, ηγήθηκε της "ερυθρόλευκης" αντεπίθεσης στο δεύτερο οκτάλεπτο. Με δύο προσωπικά του γκολ έβαλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 4-3 στο 3:40. Είχε μεσολαβήσει ένα θεαματικό γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη, όταν κολύμπησε με τη μπάλα όλη την πλευρά, πριν σκοράρει με διαγώνιο σουτ.

Με σερί 4-0 (το 1-3 σε 5-3) με σκόρερ τον Άγγελο Βλαχόπουλο, οι γηπεδούχοι είδαν τη Ρέκο να ισοφαρίζει (5-5) στην εκπνοή του πρώτοι ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες της στον παίκτη παραπάνω.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά του ενός γκολ (6-5, 7-6) με τον Μάλιαρακ να σημειώνει το έκτο γκολ με τη βοήθεια και των τριών δοκαριών.

Οκτώ λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν τα πρώτα σημάδια κούρασης από την υπερπροσπάθεια, το πιεστικό πρέσινγκ των Ιταλών και έκαναν απανωτά λάθη. Αποτέλεσμα ήταν ένα επί μέρους σκορ 6-1 για τους Ιταλούς.

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Θοδωρής Βλάχος από την προσπάθεια των παικτών του: "Φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων στο τελευταίο οκτάλεπτο. Αντέξαμε στο πρέσινγκ της Ρέκο. Πιστέψαμε πως μπορούσαμε να νικήσουμε. Κάναμε λάθη στο τέλος από την υπερπροσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος από την υπερσπροσπάθεια των παικτών μου. Έτσι θέλω να παίζουμε. Θέλουμε να παίξουμε δύο ακόμα παιχνίδια σε αυτό το ρυθμό, το πάθος και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε".

Ο Ολυμπιακός παραμένει καθηλωμένος στην 5η θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς. Η Έγκερ άνοιξε τη διαφορά στους έξι βαθμούς μετά τη νίκη με 10-5 επί της Μπρέσια. Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι πως η αδιάφορη Μπαρτσελονέτα νίκησε 9-7 τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς.

Στη Σερβία είναι το επόμενο ταξίδι των "ερυθρολεύκων" στις 18 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη στο Κραγκούγκεβατς, όπως και με την αδιάφορη Μπρέσια. Ζητάει όμως ισάριθμες ήττες της Έγκερ, κάτι που φαίνεται δύσκολο.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 4-3, 2-1, 1-6

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ.Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Βλαχόπουλος 1, Φουντούλης 1, Ράτζεν, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος, Μάλιαρακ 4, Γούνας 1, Γαλανίδης.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Ι.Μιλάνοβιτς): Τεμπέστι, Πγιέτλοβιτς 2, Γιόκοβιτς, Πρλαΐνοβιτς 1, Τζορτζέτι, Φελούγκο, Τζιάκοπο, Αϊκάρντι 3, Ντι Φούλβιο 1, Φιλίποβιτς 3, Ίβοβιτς 1, Τζίτο 1, Παστορίνο.

Βαθμολογία

1.Προ Ρέκο 24β.

2.Έγκερ 13

3.Μπαρτσελονέτα 11

4.Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς 9

5.Ολυμπιακός 7

6.Μπρέσια 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ