ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελειώνει η καριέρα του Πιστόριους

Τελειώνει η καριέρα του Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Κανένα σχόλιο από τη Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή.

Με πενταετή φυλάκιση τιμωρήθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του. Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης απειλούνταν με δεκαετή κάθειρξη.

Σύμφωνα δε με το δικηγόρο του, Μπάρι Ρου έχει το δικαίωμα μετά από δέκα μήνες, να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ'οίκον περιορισμό.

Η Διεθνής Παραολυμπιακή επιτροπή (IPC) δεν είχε κανένα κανονισμό για εν ενεργεία αθλητές που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση. Μετά την ανακοίνωση της ποινής φυλάκισης εκπρόσωπος της IPC τόνισε πως " η καταδίκη σημαίνει πως ο Πιστόριους δεν είναι υποψήφιος για να αγωνιστεί το διάστημα των πέντε ετών που εκτύει την ποινή του".

Αυτό σημαίνει πως ο 27χρονος δεν έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ήδη διοργανωτές των Diamond League δεν θέλουν τον Πιστόριους στα μίτινγκ τους.

Όσο για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ως συνήθως καθυστέρησε να αντιδράσει και όταν το έκανε, δεν πήρε θέση.

"Ευχόμαστε πως ο χρόνος θα απαλύνει τον πόνο όλων, αλλά σε αυτό το σημείο δεν θα κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Μαρκ Άνταμς, ενώ κανένα σχόλιο δεν έκανε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ