ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε το "μαρτύριο" του Πιστόριους

Ολοκληρώθηκε το "μαρτύριο" του Πιστόριους

Μετά από πέντε ημέρες εξονυχιστικής ανάκρισης από τον κατήγορο Τζέρι Νελ ο Όσκαρ Πιστόριους ξεπέρασε ίσως το δυσκολότερο κομμάτι της δίκης.

"Η δική σου εκδοχή δεν είναι μόνο ψευδής, αλλά τόσο απίθανη που δεν μπορεί να είναι αληθινή. Σήκωσες το όπλο με μοναδικό σκοπό να την πυροβολήσεις και να τη σκοτώσεις. Μετά από αυτό σε νίκησε αυτό που έκανες. Γιατί είχες πρόθεση να τη σκοτώσεις".

Με τα παραπάνω λόγια ολοκλήρωσε την αγόρευση του προς το δικαστήριο ο κατήγορος Τζέρι Νελ. Μετά από πέντε μέρες έλαβε τέλος το μαρτύριο της ανάκρισης για τον Όσκαρ Πιστόριους.

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης έφερε πίσω στο μυαλό του τα γεγονότα της περασμένης χρονιάς. Είπε πως έσπασε την πόρτα με το μπαστούνι του κρίκετ, έσκυψε πάνω από το σώμα της Ρίβα που ήταν πεσμένη στο πάτωμα και αναζήτησε το σφυγμό της για να δει αν αναπνέει. Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε πως δεν βρήκε σφυγμό στην αρχή, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίηση πως η Ρίβα αναπνέει.

" Της μιλούσα συνεχώς, μωρό μου κρατήσου. Θεέ μου βοήθησε με. Προσευχόμουν για εκείνη", είπε χαρακτηριστικά. Προσπάθησε να τη σηκώσει, αλλά δεν μπορούσε, οπότε έσπρωξε το σώμα της έξω από την τουαλέτα. Έπιασε στα χέρια του το κινητό της τηλέφωνο, αλλά δεν μπορούσε να το ανοίξει. Οπότε κινήθηκε προς την κρεβατοκάμαρα για να ζητήσει βοήθεια.

Ο Πιστόριους είπε πως ούρλιαζε την ώρα που προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου, αλλά ο Νελ τον ρώτησε γιατί σταμάτησε να φωνάζει όταν διαπίστωσε πως είχε πυροβολήσει τη Ρίβα.

" Ήμουν τσακισμένος. Με πλημμύριζε η θλίψη. Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να φωνάζω", ήταν η απάντηση του Πιστόριους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πιστόριους, ο Μπάρι Ρου, ανάγκασε τον πελάτη του να διαβάσει την κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου που είχε αγοράσει η Ρίβα, κάρτα που ο Πιστόριους άνοιξε στις 19 Αυγούστου ανήμερα των 30ων γενεθλίων της αδικοχαμένης συντρόφου του.

" Τα τριαντάφυλλα είναι κόκκινα, οι βιολέτες είναι μπλε. Νομίζω πως η σημερινή είναι καλή μέρα να σου πω το πόσο σε αγαπώ", διάβασε ο Πιστόριους.

Ο Νελ ζήτησε να διακοπεί η δίκη μέχρι τις 5 Μαΐου. Η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η δίκη είναι η 16η Μαΐου. Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του την Τετάρτη (16/4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ