ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Μπορώ, ονειρεύομαι και ζω"

"Μπορώ, ονειρεύομαι και ζω"

Ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης βρέθηκε στην Τρίπολη για να στηρίξει ραδιομαραθώνιο με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ίδρυση κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Τσαπατάκης, που βρέθηκε στην Τρίπολη για να στηρίξει την πρωτοβουλία του Αρκαδία 93.8, της ΕΡΑ Τρίπολης και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης για έναν ραδιομαραθώνιο με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ίδρυση κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία.

Ποια είναι η εμπειρία σου μέχρι τώρα στην Τρίπολη: "Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά τον επόμενο καιρό οργανώνουμε κάποιες δράσεις με το κέντρο Παλλάδιον. Ως βοηθός αλλά και με τη μεγάλη στήριξη που μας παρέχει να διοργανώσουμε ανάλογες δράσεις στις οποίες θα αναδείξει την ισότητα. Να δείξουμε είμαστε ό,τι όλοι το ίδιο και όλοι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας".

Για την στήριξη που δεν υπάρχει από την Πολιτεία: "Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και χορηγοί που συνεισφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε να επιτύχω και εγώ το στόχο μου. Γιατί μέσα από τα μετάλλια που παίρνω κάποιοι άνθρωποι σηκώνονται απ’ τα κρεβάτια τους, ενώ πίστεψαν στην αρχή πως μετά από μία αναπηρία δεν θα τα καταφέρουν. Ειλικρινά χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι κάποιος τα φέρνει εξαιτίας μου. Αυτό είναι το αληθινό μετάλλιο για μένα".

Για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει: "Πέρα από την προσωπική ικανοποίηση που μου δίνουν, βλέπω πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η λέξη «μπορώ». Υπάρχουν τρεις φάσεις για μένα μπορώ, ονειρεύομαι και ζω και εγώ ο ίδιος καταλαβαίνω πως εγώ ζω μέσα από τα όνειρα που πραγματοποιώ".

Για τις συνθήκες των προπονήσεων: "Πραγματοποιώ προπονήσεις στην Θεσσαλονίκη, όπου εκεί οι συνθήκες είναι καλύτερες και υπάρχουν. Γιατί στα Χανιά δεν στο παρελθόν δεν είχαμε εγκαταστάσεις. Τώρα βελτιώθηκαν τα πράγματα εκεί πέρα και ελπίζω κάποτε να επιστρέψω στον τόπο γέννησης μου και να πραγματοποιήσω εκεί τα όνειρα μου. Γιατί ακόμα και στο πιο μικρό χωριό της Κρήτης υπάρχει Θεσσαλονίκη".

Για το αν η Θεσσαλονίκη είναι φιλόξενη απέναντι σας: "Ολοκληρωμένες υποδομές δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ορισμένες για τους ανάπηρους και τους τυφλούς αλλά καμία πόλη στην Ελλάδα δεν είναι ολοκληρωμένη και φτιαγμένη σωστά για τους ανάπηρους. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν μεριμνήσει η Πολιτεία αλλά και όταν το καταλάβει ο άνθρωπος και ο πολίτης αυτής της χώρας. Γιατί μπορεί κάποιος να βρεθεί στο δικό μου δρόμο και τότε να καταλάβει".

Τέλος, ο Αντώνης Τσαπατάκης θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα: "Μέσα από το παραμύθι που έχω γράψει θέλω να αναφερθώ στη δύναμη του μπορώ. Ο μικρός ήρωας του παραμυθιού ονειρεύεται και αυτό θέλω να κάνουν και τα μικρά παιδιά, να μην σταματήσουν τα όνειρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ