ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκες για τους γηπεδούχους στο Six Nations

Νίκες για τους γηπεδούχους στο Six Nations

Αν και δυσκολεύτηκαν πολύ, Γαλλία (10-9 την Ιρλανδία) και Ουαλία (27-23 την Σκωτία) έφτασαν στη νίκη σε δύο αμφίρροπα αν και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους παιχνίδια για το Six Nations (VIDEOS).

Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν, η Ιρλανδία, που για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα έχασε σημαντικό προβάδισμα (προηγήθηκε με 3-9 στο ημίχρονο) και έφυγε ηττημένη από το Παρίσι.

Οι Γάλλοι χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και παρότι έκαναν πολλά λάθη στο χειρισμό της μπάλας εκμεταλλεύτηκαν την έντονη πίεση που άσκησαν για 10 λεπτά ( 60ο με 70ο) στην Ιρλανδική άμυνα και έκαναν στο 70’ το μοναδικό try της αναμέτρησης για να μειώσουν σε 8-9. Με το conversion του Πλισόν πέρασαν μπροστά 10-9.

Για τα υπόλοιπα 10 λεπτά κράτησαν με υπομονή τη μπάλα και αμύνθηκαν με πάθος αλλά και πειθαρχία ως το σφύριγμα της λήξης που τους βρήκε νικητές παρόλο που κάτι τέτοιο δεν έδειχνε πιθανό μέχρι και τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.

Άνθρωπος του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Μεντάρ που ελίχθηκε ωραία και σκόραρε το μοναδικό try ενός πολύ μέτριου αγώνα.

Νίκη και για την Ουαλία

Το βράδυ της μεθεπόμενης Παρασκευής η Γαλλία θα αντιμετωπίσει στο Κάρντιφ την Ουαλία που αν και δυσκολεύτηκε αρκετά νίκησε τη Σκωτία για ένατη συνεχόμενη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Οι Σκωτσέζοι δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους ακόμα και όταν ο Χογκ τραυματίστηκε και αναγκάστηκαν να τον αντικαταστήσουν και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι (10-13) αφού μπόρεσαν να απαντήσουν άμεσα στο try του Ντέιβις ο οποίος άνοιξε το σκορ για την Ουαλία.

Οι Ουάλοι για 64 λεπτά ήταν βιαστικοί στις αποφάσεις, έκαναν λάθη στο χειρισμό της μπάλας και έδειχναν να έχουν στερέψει από ιδέες αλλά τη λύση έδωσε στο 64’ ο «Γιατρός» Τζέιμι Ρόμπερτς. Μετέτρεψε σε πέντε πόντους την πίεση στων Ουαλών με δυναμικό try και άλλαξε τη ροή του αγώνα δίνοντας και στον αλάνθαστο απόψε Μπίγκαρ την ευκαιρία να προσθέσει άλλους δύο.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Νορθ προσέφερε το highlight του αγώνα με υπέροχη ατομική προσπάθεια που κατέληξε σε try κάνωντας το σκορ 25-16. Ο Μπίγκαρ έκανε το 27-16 με το conversion και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε.

Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμα try με τον Taylor αλλά, όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ αργά αν και ο Γουίαρ μείωσε με το conversion τη διαφορά σε απόσταση μικρότερη του ενός try.

Δέκα λεπτά καλού ράγκμπι ήταν αρκετά για τους Ουαλούς που ούτε και απόψε έθελξαν με την απόδοσή τους.

Οι Σκωτσέζοι, που ταξιδεύουν για Ρώμη την επόμενη αγωνιστική, έχουν να νικήσουν στο Κάρντιφ από το 2002 και χάνοντας τη σημερινή ευκαιρία έκαναν τους φίλους τους να αναρωτιούνται αν ποτέ θα σπάσει αυτή η αρνητική παράδοση!

Ο Μπίγκαρ ήταν αλάνθαστος στα στημένα και χειροκροτήθηκε όταν έγινε αλλαγή πέντε λεπτά πριν τη λήξη, ο Νορθ σκόραρε μετά από πολύ καιρό αλλά ο κεντρικός Tζέιμι Ρόμπερτς, που σφράγισε την επιβλητική παρουσία του με το try του 64ου λεπτού, δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ